Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği" Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hatay’ın yanı sıra Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçeleri için de geçerli olan mücbir sebep hali, 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Hatay’daki mükellefler, bu uzatmadan yararlanarak borç yapılandırma başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar gerçekleştirebilecekler.


HATAY’DA İLK TAKSİT İÇİN SON TARİH 2 NİSAN 2025
Tebliğe göre, yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için belirlenen tarih 31 Mart 2025 iken, bu tarihin resmi tatile denk gelmesi nedeniyle Hatay’daki mükellefler ödemelerini 2 Nisan 2025 Çarşamba gün sonuna kadar yapabilecekler. İkinci taksit ise 30 Nisan 2025’e kadar ödenmek zorunda olacak ve diğer taksitler ise aylık periyotlarla ödenecek.
Bu düzenleme, Hatay’daki deprem mağdurlarının ekonomik olarak toparlanmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. İl özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına borçlu olan Hataylılar, bu fırsatı değerlendirerek borç yapılandırmalarını tamamlayabilecek.

Tarihi, Birlik Beraberlik Tarihi, Birlik Beraberlik

DEPREMZEDELER İÇİN KRİTİK DESTEK
Özellikle büyük yıkıma uğrayan ve ekonomik zorluklarla mücadele eden Hatay’da yaşayan mükellefler için bu süre uzatımı, büyük bir kolaylık sağlıyor. Hatay halkı, borçlarını yapılandırarak ödeme süreçlerini daha planlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı bulacak

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu