Haber ekibimizin yaptığı araştırmalar sonucunda Özellikle Deprem bölgeleri iller arasında en çok yıkıma uğrayan ilimiz Hatay’da hala devam eden yıkım ve enkaz kaldırma işşlemleri nedeniyle olduğu ve artış gösterdiği düşünülen üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülüyor.

Bakan Memişoğlu, hijyen kurallarına dikkat edilmesi, kapalı alanlarda hasta kişilerden uzak durulması ve çocukların enfeksiyon riskine karşı korunması gerektiğini vurguladı. Ekim ve kasım aylarının bu tip hastalıkların yoğunlaştığı dönemler olduğuna dikkat çeken Bakan, aileleri ve yetkilileri önlem almaları konusunda uyardı.

Bakan Memişoğlu, soğuk hava koşullarının enfeksiyonların yayılmasını hızlandırabileceğini belirterek, okullardaki çocukların korunması için ek önlemlerin alınmasının önemini vurguladı. Bakan, şu açıklamayı yaptı:

“Çocuklarımızı korumak adına hem aileler hem de okul yetkilileri dikkatli olmalı. Okul ortamları, kapalı ve kalabalık olduğundan enfeksiyon riski taşıyor. Hijyen konusunda çocuklarımıza gerekli eğitimleri vermeli, okullarda havalandırma sistemleri yeterince kullanılmalı ve hasta öğrenciler mutlaka izole edilmelidir.”

Memişoğlu, ailelerin çocuklarına hijyen konusunda daha dikkatli olmalarını önerirken, okullarda alınacak önlemlerin kritik olduğunu belirtti. "Kış aylarının zor geçtiği bölgelerde, sağlık hizmetlerini geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı hepimiz için birinci öncelik olmalı," diye ekledi.

Meme kanserinde son durum tablosu ne gösteriyor? Onkoday Bilimsel Danışma Kurulu açıkladı Meme kanserinde son durum tablosu ne gösteriyor? Onkoday Bilimsel Danışma Kurulu açıkladı

Sağlık yetkililerinin de acil durum planlarını gözden geçirdiğini ve okullarda denetimlerin artırılacağını bildiren Sağlık Bakanı, vatandaşların hijyen ve kişisel bakım kurallarına sıkı sıkıya uymaları gerektiğini hatırlatarak, virüslerin yayılmasını engellemenin en etkili yolunun bireysel önlemlerden geçtiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zeynep Yüksek