Çevre Koruma Haftası içerisinde olmamız vesilesiyle, sürdürülebilir çevrenin sağlanması ve doğanın korunması amacıyla, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen’in katılımıyla, denizlerde hayalet avcılıktan kaynaklanan terk edilmiş av araçları ve deniz çöplerinin temizlenmesi amacıyla bir dalış etkinliği düzenlendi.

42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK 42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK

Etkinlik, İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü dalış ekibi tarafından yürütüldü. Dalış ekibi, deniz tabanını tarayarak hayalet avcılık neticesinde denizlerde bırakılmış olan ağlar, tuzaklar ve diğer av araçlarını topladı. Bu araçlar, deniz ekosistemine büyük zararlar verebilmekte ve deniz yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Ayrıca, deniz çöplerinin de toplanmasıyla, denizlerin daha temiz ve sağlıklı bir yapıya kavuşması hedeflendi.

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, "Çevre Koruma Haftası, doğamıza ve çevremize karşı olan sorumluluklarımızı hatırlatmak için önemli bir fırsattır. Denizlerimizdeki hayalet av araçları ve çöpler, deniz ekosistemine ciddi zararlar vermektedir. Bu tür temizlik faaliyetleri ile hem deniz yaşamını korumayı hem de sürdürülebilir bir çevre sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Türkmen ayrıca, çevre koruma bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması gerektiğini vurguladı ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi