CHP Hatay Milletvekili Kara, İskenderun'da bir okulun yanındaki binanın yıkım işleminin eğitim-öğretim yılının başlamasından üç hafta sonra gerçekleşmesine dikkat çekerek, “Bu durum, deprem bölgesinde yaşanan plansızlığın eğitimi nasıl aksattığının en net göstergesidir” dedi.

OKULLAR BİRLEŞİK EĞİTİM SİSTEMİYLE TIKANDI

Hatay’da hâlâ yeterli okul binası bulunmaması nedeniyle İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oruç Reis İlkokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nun yaklaşık 2.200 öğrencisi, tek bir binayı paylaşmak zorunda kalıyor. Balık istifi gibi eğitim görmek zorunda bırakılan öğrenciler, birleşik eğitim sistemiyle verimden uzak bir eğitim yılı geçirmeye çalışıyor. Geçici çözüm olarak sunulan bu sistemin, 19 aydır kalıcı bir hal aldığını belirten Kara, “İktidar bu öğrencilerin nasıl verimli bir eğitim almasını bekliyor?” diyerek tepki gösterdi.

YIKIM PLANLAMASI YİNE GEÇ KALDI

En büyük eleştirilerden biri ise okul yanında bulunan binaların yıkımına yaz tatili boyunca başlanmamış olması. Eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra okulun yanındaki bir binanın yıkımına karar verilmesi, okulların tatil edilmesine sebep oldu. Yaz tatili boyunca gerçekleştirilmesi gereken bu işlemlerin neden okullar açıldıktan sonra yapıldığı sorusu gündemi meşgul ediyor.

KARA: “EĞİTİM İKTİDARIN GÜNDEMİNDE YOK”

CHP’li Kara, “Bu yaşananlar, iktidarın çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine ne kadar az önem verdiğinin açık bir göstergesi. Eğitim, en temel ve öncelikli meselelerden biri olmalı. Hiçbir öğrenci nitelikli bir eğitimden mahrum bırakılmamalıdır” diyerek tepki gösterdi.

SAĞLIKSIZ YIKIM SÜRECİ TEPKİ ÇEKTİ

Milletvekili Kara, yıkım işlemlerinin hiçbir önlem alınmadan, su kullanılmadan, yurttaşların günlük hayatını devam ettirdiği sırada yapılmasını da eleştirdi. Tozların şehir merkezine kadar ulaştığını belirten Kara, “İnsan sağlığı hiçe sayılıyor, defalarca dile getirdik ama yetkililer duyarsız” dedi. Kara, yıkım ve inşaat süreçlerinde daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, yurttaşların sağlığının korunması için yetkililere çağrıda bulundu.

HATAY HÂLÂ SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Büyükşehir’in kreşleri yoğun ilgi görüyor Büyükşehir’in kreşleri yoğun ilgi görüyor

Depremden 19 ay sonra bile Hatay’ın birçok sorunun çözülmediğini ifade eden Kara, “Her gün deprem konutlarındaki denetimsizlik iddiaları, çözülemeyen altyapı sorunları ve taş ocaklarının sorumsuz faaliyetleriyle karşı karşıyayız” dedi. Şehrin dokusunu gözeterek, yurttaşları mağdur etmeden sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Canan Gül