Masatlı, “1900 şantiyede 153 bin personel ile yoğun çalışmalar yapılıyor. Deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan konut seferberliği kapsamında, 101 bin aile yeni yuvalarına yerleşti,” dedi.


201 BİN EV VE İŞYERİ YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK
Vali Masatlı, 2024 yılının sonuna kadar 201 bin ev ve işyerinin anahtar tesliminin yapılacağını açıkladı. Şu ana kadar 66 bin 403 konut, köy evi ve işyerinin ihalesi tamamlanırken, inşaatlar hızla ilerliyor. Depremin büyük yıkıma uğrattığı iller arasında yer alan Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve diğer afet bölgelerinde toplam 452 bin 934 bağımsız bölüm inşa edilecek.


KONUT TESLİMATLARI BAŞLADI
Şu ana kadar yapımı tamamlanan 101 bin 254 konut hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da 18 bin 404, Kahramanmaraş’ta 20 bin 764, Gaziantep’te 15 bin 372 konut olmak üzere birçok ilde konutlar vatandaşların kullanımına sunuldu. Bu yılın sonuna kadar toplamda 199 bin 20 konut ve 2 bin 668 ticari alan hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.


KÜLTÜR VARLIKLARI AYAĞA KALDIRILIYOR
Deprem sonrası tarihi ve kültürel mirasın ihyası da büyük bir öncelik olarak belirlendi. Hatay’da Habib-i Neccar Camii, Meclis Binası ve Uzun Çarşı, Malatya’da ise Bakırcılar Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Masatlı, bu projelerin bölgenin kültürel dokusunu yeniden canlandırma adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bilimsel Diş Hekimliği’nin 116. Yılında Buruk Kutlama Bilimsel Diş Hekimliği’nin 116. Yılında Buruk Kutlama


ALTYAPI YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da deprem bölgesindeki altyapı çalışmalarını hızlandırarak, bölgeyi daha güçlü projelerle yeniden inşa ediyor. Masatlı, "Bölgenin acil durum planlarına uygun olarak eski halinden daha ileri bir noktaya taşınacağını" ifade etti.
 

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu