Hatay bu hafta sonu yağış alacak ancak geride bıraktığımız Aralık 2022 ve Ocak’ta olduğu gibi az yağışlı hava ne yazık ki Şubat, Mart ve Nisan aylarında da sürecek.

YAĞIŞSIZ KIŞ

Küresel ısınma nedeniyle dünyada baş gösteren kuraklıkta 32’nci sıradaki Türkiye’nin Ocak dahil son üç aylık karnesi oldukça vahim. Kasım, Aralık ve ocak aylarında ülke genelindeki yağış mevsim normallerinin altında kalırken, Şubat ve Mart aylarında da aynı tehlike söz konusu.

İlimiz Hatay’da yaşanan kuraklık ise Hataylıları korkutuyor. Tedirgin olan yurttaşlar Meteoroloji verilerini örnek vererek yaşanan sorunun büyüklüğüne dikkat çekiyor.

Meteoroloji Verilerine göre bu şanssızlık yılın 4. Ve son çeyreğinde de devam etti. Yeni açıklanan verilere göre aralarında ilimiz Hatay’ında olduğu Akdeniz bölgesinde Aralık ayı yağışı 54.5 mm, normali 124.1 mm ve 2021 yılı Aralık ayı yağışı ise 152.3 mm’dir. Yağışlarda normaline göre %56, 2021 yılı aralık ayı yağışlarına göre ise %64 azalma gerçekleşti.

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

Hatay’da tarlalarını eken insanlar yaşanan bu karıklıktan oldukça tedirgin. Hatay’da baraj yetersizliği olduğunu söyleyen çiftçiler, var olan barajlarında halen devreye alınmadığını bu nedenle sıkıntılı günler yaşayacaklarını şimdiden söyleminin mümkün olduğunu söylediler.

Verilere göre ilimiz bu hafta sonu yağış alacak ancak Aralık ve Ocak gibi az yağışlı hava ne yazık ki Şubat, mart ve nisan aylarında da sürecek.

Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi