Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Proje Ofisi tarafından desteklenen "Hatay'da Madenlere Hayır" kısa belgesel filmi, Şirvan Oktay Görer tarafından çekilerek izleyiciyle buluştu.

Cezası Kesildi! Bir Daha Toplu Taşıma Aracı Kullanamayacak Cezası Kesildi! Bir Daha Toplu Taşıma Aracı Kullanamayacak

Youtube ve diğer sosyal medya platformlarında da yayınlanan belgeselde, Hatay'da yaşayan insanların madencilik faaliyetleri nedeniyle yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor.
Belgeselde, Hatay'ın doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasının madencilik faaliyetleri tarafından nasıl tehdit edildiği vurgulanıyor. Maden ocaklarının açılmasıyla birlikte ortaya çıkan toz ve kirlilik, bölgedeki hava ve su kaynaklarını nasıl kirlettiğine değinilen belgeselde, bu durum, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri ve tarımsal üretime zararlarına atıfta bulunuluyor. Belgesel, madencilik faaliyetlerinin sadece çevreye değil, aynı zamanda bölgedeki sosyoekonomik yapıya da zarar verdiğinin altını çiziyor.
"Hatay'da Madenlere Hayır" belgeseli, izleyiciyi Hatay'ın doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını korumak için harekete geçmeye çağırıyor. Belgeselin yapımcıları, madencilik faaliyetlerine karşı kamuoyunun farkındalığını artırmayı ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi