Depremin yıktığı şehrimizde seçim yarışı sürüyor. CHP, Ak Partinin adeta başa baş gittiği anketlerde değişiklik yaşandığı gözlendi. Area Araştırma şirketi yaptığı son anketi açıkladı. Ankete göre CHP'nin adayı Lütfü Savaş, 2,7 puanla ipi göğüslüyor, Ak parti ve TİP de ciddi oy alıyor.

HER AN DEĞİŞEN TABLO

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere, 23 gün kaldı. Seçmenlerin birçoğu başka şehirlerde yaşıyor ve oy kullanmak için seçim günü Hatay’a dönmeyi planlıyor. Bu nedenle yapılan söz konusu anketlerde tablo her an değişiklik gösterebiliyor.

Türkiye’nin En Etkili Milletvekili Seçildi Türkiye’nin En Etkili Milletvekili Seçildi

Şirket anketle ilgili, “25- Şubat- 3 Mart 2024 tarihleri arasında Hatay’ın tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 12.118 erkek ve kadın ile CATI (Bilgisayar destekli telefonla görüşme) yöntemi uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Örneklem hata payı; %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%0,89 olarak hesaplanmıştır.” bilgisini verdi.

HATAY’DA BİRİNCİ SIRADA “KARARSIZ” SEÇMEN VAR

Area’nın anketinde “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yöneltti. Sonuçlara göre Hatay’da birinci sırada “Kararsız” seçmen var. Ankette “Kararsız” ya da “hiçbir partiye oy vermeyeceğini” söyleyenlerin oranı yüzde 30,1 oldu.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra tablo şöyle:

CHP: Yüzde 32,6, AKP: Yüzde 32,4, MHP: Yüzde 11,6, TİP: Yüzde 7,8

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AKP yüzde 33,54; CHP yüzde 28,55, TİP ise yüzde 8,76 oy almıştı.

ANKETE GÖRE, OYLARINI SADECE CHP YÜKSELTTİ.

Ankette 31 Mart’ta gerçekleşecek belediye seçimleri de soruldu. Katılanların yüzde 16,6’sı kararsız olduklarını, yüzde 8,2’si de sandığa gitmeyeceklerini söyledi. Protesto oy ve kararsızlar dağıtıldıktan sonra sonuçlar şöyle:

CHP: Yüzde 44,7

AKP: Yüzde 42

TİP: Yüzde 7,7

Anket sonuçlarına göre, CHP'nin adayı Savaş, 31 Mart seçimlerini 2,7 puanla kazanıyor.

Editör: Haber Merkezi