Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" dedi Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" dedi

Kaza, Antakya-Yayladağı kara yolunun Harbiye mevkiinde meydana geldi. Y.K. yönetimindeki 07 ANL 099 plakalı kamyon, seyir halinde olan araçlar dahil olmak üzere 9 araca çarptıktan sonra devrildi.

Olay Anı ve Müdahale

Kaza sonrası, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri hızlıca olay yerine sevk edildi. Yaralanan 5 kişi, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun genel olarak iyi olduğu bildirildi.

Tepkiler ve Güvenlik İncelemeleri

Olayın ardından bölgedeki bazı vatandaşlar, ağır tonajlı araçların ve hafriyat kamyonlarının yoldan geçmesine tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Bu yol, ağır tonajlı araçlar veya hafriyat kamyonlarına açılmış bir güzergah değil" diyerek güvenlik endişelerini dile getirdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Defne Kaymakamı Mesut Çoban, kazanın ardından bölgedeki incelemelerini gerçekleştirdi. Vali Masatlı, yaralıların durumunun iyi olduğunu belirterek, sürücünün yasaklı bir yola girdiğini vurguladı. Masatlı, "Bu yol, ağır tonajlı araçlar veya hafriyat kamyonlarına açılmış bir güzergah değil. Kontrol noktamızdaki tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz," ifadelerini kullandı.

İyileştirme ve İmar Çalışmaları

Hatay'da devam eden büyük iyileştirme ve imar operasyonlarına da dikkat çeken Vali Masatlı, özellikle Antakya ve Defne ilçelerinin bu çalışmalardan etkileneceğini ifade etti. Masatlı, bölgedeki inşaat firmalarını ve hafriyat şirketlerini yeniden uyaracaklarını belirtti.

Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve sürücü hakkında idari yaptırım uygulanacağını kaydeden Masatlı, bölgedeki trafik güvenliğinin artırılması için gerekli önlemlerin alınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Foto: AA