Hatay’ın sosyal ve eğitimsel alanlardaki gelişimine katkı sağlayacak büyük bir adım atıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF iş birliğiyle, “Erken Çocukluk Gelişimi ve Engelliliğin Tespiti Projesi’nin başlangıç ve tanıtım toplantısı, büyük bir katılımla yapıldı.

UNICEF’in Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, konuşmasında 6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinde kaybedilenler için başsağlığı dileklerini ileterek iyileşmenin zaman gerektiren bir süreç olduğunu belirtti. Marchi, fiziksel, psikolojik ve ekonomik iyileşmeyi destekleyeceklerini vurgulayarak çocukların gelişiminin yeniden inşasının önemine dikkat çekti ve projenin heyecanla beklenen bir adım olduğunu ifade etti.

İnstagrama Yaş Sınırı Geliyor ! İnstagrama Yaş Sınırı Geliyor !

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNICEF ile gerçekleştirilen bu proje için teşekkürlerini sunarak, projenin Hatay için büyük önem taşıdığını vurguladı. Savaş, konuşmasında, yaşamın anne rahminde başladığına dikkat çekerek, anne-babanın genetik faktörlerinden, anne adayının beslenme alışkanlıklarına kadar bu sürecin önemine vurgu yaptı.

Savaş, doğum şeklinin ve sonrasındaki beslenme alışkanlıklarının önemine değinerek, ilk üç yaşın çocuğun hayatındaki kritik dönemlerden biri olduğunu vurguladı. Zihinsel ve fiziksel gelişimin, genetik hastalıkların erken teşhis edilmesinin önemine vurgu yaparak, projenin bu tür durumlarda erken tespit ve tedavi sürecine odaklanacağını belirtti. Projenin en önemli hedeflerinden birinin, bu tür rahatsızlıkların mümkün olduğunca erken tespit edilmesi ve tedavi edilmesi olduğunu belirten Savaş, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.  Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi