Geçtiğimiz günlerde Hatay’ın farklı noktalarından özellikle konteyner kentlerden gelen yangın haberleri ve görüntüleri herkesi tedirgin etti. Bir günde yaşanan 17 konteyner yangını ise vatandaşların daha da dikkatli olması gerektiğinin göstergesi oldu.

Geçici yaşam alanları olan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler yangın konusunda uyarıldı.

Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu

Gerekli birimler tarafından vatandaşlara yapılan uyarılarda;

“Havaların ısınması ile birlikte konteyner iç sıcaklığı arttı. Gün içerisinde kablo tesisatına klima, termosifon, elektrikli ocak ve aydınlatmaların da açık olmasıyla birlikte aşırı yük binmektedir. Yüksek sıcaklık nedeniyle bazı kablolar eriyerek kısa devre yapıp yangına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle lütfen dikkatli ve duyarlı olalım. Kapatılan aralarda elektronik eşya kullanmayalım. Sürekli uyarılarımızı yapıyoruz. Yasak olan durumlardan kaçınalım lütfen. Kontrollerimizi yapalım ve aksi bir durum olursa hemen gerekli birimlere haber verelim. Olası bir yangın felaketi tüm Konteynerlere sıçrayacaktır. Tüm tedbirlerimizi aldığımızdan emin olalım.” Denildi.

“KAPATILAN ALANLAR İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI”

Vatandaşlar ise konteyner çevrelerinin yanlarının kapatılmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını tekrar tekrar ifade ederek, “Gelişigüzel bir şekilde konteyner çevreleri bazı vatandaşlar tarafından kapatıldı ve bu kapalı alanlarda elektronik eşya kullanıyorlar. Bunlar kapasitenin çok çok üzerinde ve yangına sebep oluyor. Bizim canımızı da tehlikeye atıyorlar. Söylememize rağmen hiç kimse bu alanların kaldırılması için vatandaşları uyarmadı. Lütfen bu can meselesi ve korkuyoruz gerekli yaptırımlar uygulansın. Bazıları yüzünden bizde zarara uğramak istemiyoruz zaten her şeyimizi kaybettik.” Dediler. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi