Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar doğaya çıkmaya başladı. Hatay’ın birçok noktasından ve konteyner kentlerden gelen görüntülerde yılanların yaşam alanlarında görüldüğü ve vatandaşların ise özellikle çocukları için endişelendiği belirtiliyor.

Aşırı yağışlar, aşırı sıcaklar derken dengesiz hava koşullarının görüldüğü ilimiz Hatay’da son birkaç gün sonrasında yine sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Mevsim normallerinin üstünde yaşanan hava sıcaklıkları yılanları da yeniden ortaya çıkardı. Özellikle konteyner kentlerde ve çadırlarda yaşayan insanların korkulu rüyası olan yılanlar yaşam alanlarında görülmeye başladı.

KONTEYNAR KENTLERDE YILANLAR GÖRÜLÜYOR

Konteyner kentlerde yaşayan Hataylılar yetkililerden bu konuyla ilgili olarak ilaçlama talep ettiler. Özellikle şehir merkezinden uzak konteyner kentlerde her gün görülen yılanların çocukları için tehdit oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, “Yaşam koşullarının farkındayız ama konteyner kentimizde hergün yılan görülüyor ve diğer konteyner kentlerde de aynı durum söz konusu. İlaçlama çalışmalarının özellikle yeşillikü ve şehir merkezinden uzak kentlerde yapılması gerekiyor. Yetkilerden ricamız çocuklarımız içindir.” Dediler.

SON BİRKAÇ GÜNDE HABERLERİMİZE YANSIYANLAR

Çamaşır Makinesine Yılan Girdi

Hassa’da bir evde çamaşır yıkamak isteyen ev kadını, çamaşır makinesinde yılan görünce şoka girdi. Hassa İlçesi Aktepe Mahallesi’ndeki ev sakinleri, hemen itfaiyeden yardım istedi. Gelen itfaiye ekipleri, özel bir aparatla yılanı çamaşır makinesinin içinden çıkardı ve doğal yaşam alanına bıraktı.

Kümese Giren Yılan Yakalandı

Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi

Erzin ilçesine bağlı İsalı Mahallesi’nde bir kümese giren yılan, vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri tarafından yakalandı. İtfaiye ekipleri, özel aparatlar kullanarak yılanı kontrol altına aldı. Yılan, itfaiye ekipleri tarafından zarar görmeden yakalandı. Yakalanan yılan, doğal yaşam alanına zarar vermeden özel bir aparatla doğaya salındı.

İnşaat Alanına Giren Yılan Panik Yarattı

Antakya ilçesi Dikmece Mahallesi’nde bir inşaat alanına yaklaşık bir buçuk metrelik yılan girdi. İnşaat alanına giren yılanı gören işçilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede eve gelen ekipler, inşaat alanı içindeki yılanı çıkarttı.üüüü

Konteyner Kentte Görülen Yılanlar Yakalanıyor

Özellikle Defne ilçesine bağlı konteynar kentler ve şehir merkezinden uzak konteynar kentlerden gelen görüntülerde yılanların vatandaşlar tarafından veya ekipler tarafından yakalanarak yaşam alanından çıkarıldıkları görülüyor. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi