Konteynerler Ne Zaman Kaldırılacak? Hatay'daki Durum Ne? Konteynerler Ne Zaman Kaldırılacak? Hatay'daki Durum Ne?

Türkiye genelinde bu süre 77,3 yıl olarak belirlenirken, erkeklerde ortalama 74,7, kadınlarda ise 80 yıl olarak kaydedildi. Hatay'ın beklenen hayat süresi istatistiklerindeki durumu da belli oldu.

Hatay'ın Beklenen Hayat Süresi

Hatay, kadınlarda 79,2 yıl beklenen hayat süresi ile dikkat çekiyor. Bu rakam, Türkiye genelinin altında kalsa da bölgesel sağlık hizmetleri ve sosyal faktörler açısından önemli bir gösterge. Erkeklerde ise Hatay’ın beklenen hayat süresi 74 yıl olarak belirlenmiştir.

Türkiye'nin En Uzun ve En Kısa Hayat Süreleri

Doğuşta beklenen hayat süresinin en yüksek olduğu il Tunceli olarak kaydedildi; 80,8 yıl ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. Tunceli’yi, 79,7 yıl ile Şırnak ve 79,5 yıl ile Mardin izledi. Öte yandan, en düşük hayat süresine sahip il ise 76,1 yıl ile Kilis oldu. Bu durumu 76,2 yıl ile Gaziantep ve 76,8 yıl ile Adana takip etti.

Eğitim ve Hayat Süresi Arasındaki İlişki

Eğitim seviyesinin yükselmesi, beklenen hayat süresini olumlu yönde etkiliyor. Araştırmalara göre, düşük eğitim seviyesine sahip bireylerin beklenen hayat süreleri, yükseköğretim düzeyine sahip bireylere göre yaklaşık 5 yıl daha kısa. Bu durum, Hatay gibi illerde eğitim seviyesinin artırılmasının, toplum sağlığını ve beklenen hayat süresini olumlu etkileyebileceğini gösteriyor.

Muhabir: Zeynep Yüksek