Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremleri sonrası yıkımın en ağır olduğu Hatay’da hafif çelikten oluşan, içerisinde bazı temel eşyaların da yer alacağı kalıcı sosyal konutların yapım sürecini Avrupa Birliği ile birlikte başlattı.

Yer tahsisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağı 31 metrekarelik yaklaşık 300 kalıcı konut, depremden en çok etkilenen yaşlılar, engelliler, ağır kronik hastalara ve dezavantajlı bireylere hibe edilmesi planlandı.

Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu

Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ 6 Şubat depremleri sonrası ilimizin barınma ve yaşam alanları ihtiyacını karşılamak üzere Belediyemiz ve Avrupa Birliği ortaklığı çerçevesinde kalıcı konut yapılmasına yönelik protokol imzaladık. Yer tahsisinin belediyemiz tarafından yapılacağı, hafif çelikten oluşan, içerisinde bazı temel eşyaların da yer alacağı kalıcı sosyal konutlarımızın yapım sürecini Avrupa Birliği ile birlikte başlattık. Yaşlılar, engelliler, ağır kronik hastalar ile afetten en çok etkilenen dezavantajlı gruplardan seçilecek ailelerimizin yerleştirileceği konutlarımızın yapımına en kısa sürede başlayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi