Toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlık ederken, 48 gündem maddesi ile birlikte çevre sorunlarına dair önemli bir adım atıldı. Özellikle gündem dışı olarak ele alınan pulvarize sulama sistemi kararı, Hatay’ın geleceği için tarihi bir öneme sahip.
TOZUN YAYILMASINA SON VERİLECEK
Hatay’ın çeşitli bölgelerinde, inşaat şantiyeleri, taş ocakları ve çimento fabrikaları gibi faaliyet alanlarında çevreye zarar veren toz kirliliği, son yıllarda büyük bir sorun haline gelmişti. HBB Meclisi, bu soruna kalıcı bir çözüm bulabilmek için pulvarize sulama sistemini zorunlu hale getirdi. Artık, çevre kirliliğinin önlenmesi ve halk sağlığının korunması adına tozun yayılmasına engel olmak amacıyla bu sistemin kullanımı tüm şantiyeler için şart olacak.
Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturan toz, artık yeni sistemle kontrol altına alınacak. Karar, oy birliğiyle alınarak, Hatay’daki tüm inşaat, taş ocağı ve benzeri alanlarda uygulanmaya başlanacak. Bu adım, çevre bilincinin ve sağlık odaklı yaklaşımın bir simgesi olarak öne çıkıyor.
KIRIKHAN’A ROKETSAN FABRİKASI MÜJDESİ
HBB Başkanı Mehmet Öntürk, toplantı sırasında Kırıkhan ilçesinde yapılması planlanan Endüstri Bölgesi ile ilgili önemli bir açıklamada da bulundu. Kırıkhan Karaçağıl ve Güzelce Mahallelerinde yapılan planlama, bölgenin sanayileşmesine büyük katkı sağlayacak. Bu kararın ardından, Kırıkhan’a kurulacak olan ROKETSAN fabrikasının şehre büyük ekonomik katkılar sunacağı duyuruldu.
“ROKETSAN fabrikası, Hatay’ın ekonomisini canlandıracak ve bölgeye istihdam sağlayacak. Kırıkhan’ın, Türkiye’nin savunma sanayi üssü olma yolunda önemli bir adım attığını görmek bizleri gururlandırıyor” diyen Öntürk, fabrikanın inşaat sürecinin hızla başlayacağı müjdesini de verdi.
İMAR PLANLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
Toplantıda, Hatay genelindeki birçok mahalledeki imar planları da gözden geçirildi. Defne Subaşı Mahallesi’nde “ticaret-konut” alanı, “gelişme konut alanı” kullanımına dönüştürülürken, Samandağ’daki bazı yolların yeniden düzenlenmesi ve yeni imar yollarının planlanması gibi önemli kararlar alındı.
ÇEVREYE VE SAĞLIĞA ÖNCELİK VERİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi, hem çevre koruma hem de halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Çevre kirliliğini azaltma noktasında atılan bu adım, Hatay için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Artık, tozun insan sağlığına verdiği zararın önüne geçmek adına yapılacak çalışmalar, tüm inşaat sahalarında bu sistemin uygulanmasıyla daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Hatay için önemli bir adım atılmış olacak.
MAYIS TOPLANTISI DEFNE’DE
Bir sonraki meclis toplantısının, 13 Mayıs Perşembe günü Defne ilçesinde yapılacağı duyuruldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, her ay olduğu gibi, halkın taleplerini dinlemek ve sorunlara çözüm üretmek adına toplantıların süreceğini belirtti.