Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde vatandaşların ulaşım hizmetlerinden en yüksek standartlarda faydalanmalarını sağlamak için denetim ve kontrol faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Ulaşım Kontrol ve Denetim Merkezi birimi, toplu taşıma araçlarının içindeki kameraların verilerini merkezdeki bilgisayar sistemleri üzerinden inceleyerek anlık görüntülerin ve videoların sürekli olarak denetlenmesini sağlıyor.

Araç güvenlik kameralarının verileri, merkezi kontrol odasında yüksek teknolojiye sahip bilgisayar sistemleri tarafından canlı görüntüler ve geçmiş kayıtlar analiz edilerek araç içindeki her durum anında tespit ediliyor.

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

DETAYLI İNCELEMELER YAPILIYOR

üBüyükşehir ekipleri tarafından herhangi bir aksaklığın önüne geçmek için araçların resmi evrakları, teknik yeterlilikleri, arıza durumları, hijyen koşulları ve şoförlerin genel durumu, dijital takip sistemleri aracılığıyla 7/24 izleniyor.

HBB yetkilileri, kullandıkları teknolojik sistemlerle, toplu taşımada olağanüstü veya uygunsuz durumları hızla belirleyerek güvenlik açıklarının ve olumsuzlukların önüne geçildiğini vurguladı.

Ayrıca vatandaşların toplu taşımayla ilgili istek ve şikâyetlerini 444 12 06 veya 153 numaralı hatlardan iletebileceklerini hatırlattı. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi