Gençlik ve eğitime yönelik geliştirdiği politikalarla hizmetlerine devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), üniversite öğrencilerine 20 bin TL burs, lise öğrencilerine ise bilgisayar verileceği müjdesini duyurdu.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, “Hatay’ın evlatlarına değer!” sloganıyla seçim dönemi verdiği vaatlerinden birini daha hayata geçirdi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

CHP’li Gençlerden Kütüphaneye Kitap Bağışı CHP’li Gençlerden Kütüphaneye Kitap Bağışı

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerine 10 bin TL şeklinde iki ayrı seferde verilecek bursun başvuru şartları arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, öğrencinin kendisi ya da anne veya babasının Hatay’da ikamet ediyor olması, 2024 YKS sonuçlarına göre ilk 10 bine girmiş olmak, devlet veya vakıf/özel üniversitelerin % 100 burslu örgün lisans bölümlerinden birine “ilk kez yerleşmiş” olmak, 26 yaşını doldurmamış olmak, ilk 10 bine girmiş olma şartı aranmaksızın şehit veya gazi çocuğu olmak yine ilk 10 bine girmiş olma şartı aranmaksızın 6 Şubat depreminde uzuv kaybı yaşamış olmak gibi kriterler yer alıyor.

Bilgisayar hediye edilecek lise öğrencileri için başvuru şartları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, öğrencinin kendisi ya da anne veya babasının Hatay’da ikamet ediyor olması, 2024 LGS sonuçlarına göre %0,01'lik dilime girmiş olmak, 2024 LGS ile devlet veya %100 burslu vakıf / özel liselere yerleşmiş olmak, %0,01'lik dilime girmiş olmak şartı aranmaksızın şehit veya gazi çocuğu olmak yine  %0,01'lik dilime girmiş olmak şartı aranmaksızın 6 Şubat depreminde uzuv kaybı yaşamış olmak gibi şartlar bulunuyor.

BAŞVURU KAPSAMI SINIRLANDIRILDI

Açıköğretimde öğrenim görenler, ön lisans-yüksek lisans ve doktora öğrencileri, uzaktan eğitim gören öğrenciler, 2. kez üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, yurt dışında (KKTC dahil) öğrenim gören öğrenciler, vakıf ve özel üniversitelerin / liselerin % 100 burslu bölümlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler başvuru yapamayacak.

BAŞVURUDA RESMÎ BELGELER İSTENİYOR

Başvuruda bulunmak isteyenler; nüfus kayıt örneği belgesi, tarihçeli yerleşim yeri belgesi, üniversite öğrencileri için YKS sonuç belgesi ve YKS yerleştirme sonuç belgesi, lise öğrencileri için LGS sonuç belgesi ve LGS yerleştirme sonuç belgesi, öğrenci belgesi, bursluluk belgesi, şehit veya gazi çocuğu olduğunu gösteren belge, deprem nedeniyle yaşanan uzuv kaybına ilişkin engelli belgesi, adli sicil kaydı gibi resmî belgelerini temin etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR 14-31 EKİM TARİHLERİ ARASINDA ALINACAK

Ayrıca başvuruların, 14 Ekim- 31 Ekim 2024 tarihleri arasında “egitimdestek.hatay.bel.tr” adres üzerinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu