"Hatay'ın Bakana İhtiyacı Var" "Hatay'ın Bakana İhtiyacı Var"

BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK HALE YÜKSEK
Veriler Canlılığını Koruyor Başer, Hatay'a kurulan cihaza ek bazı özellikler ilave edildiğini ve cihazın çalışmaya başladığından bu yana 7 dakikada bir, 0.5 ile 3.5 büyüklüğü arasında değişen depremler kaydedildiğini belirtti. Bu veriler, bölgedeki hareketliliğin hala yüksek olduğunu gösteriyor.

ASLINDA BU KADAR HAREKETLİ OLMAMASI GEREKİYOR
Büyük Depremin Ardından 19 Ay Geçti Sadi Başer, büyük depremin ardından 19 ay geçmesine rağmen Hatay ve Doğu Anadolu bölgelerindeki depremsel hareketlerin devam ettiğine dikkat çekti. Başer, “Tokat ve Bursa’daki cihazlar rutin deprem verileri alırken, Hatay ve doğu bölgesi hala canlı görünüyor. Aslında bu kadar hareketli olmaması gerekiyor.” dedi.
Bir Kaç Hafta Daha İzlenecek Başer, Hatay’daki depremsel hareketliliğin nedenlerini anlamak için birkaç hafta daha veri takibi yapacağını belirtti. Özellikle doğu bölgesinden gelen sıkışmaya vurgu yapan Başer, büyük bir deprem riskine karşı uyarıda bulundu. Son olarak, doğal afetlerden etkilenen vatandaşlar için iyi dileklerini paylaşan Başer, “Allah tüm afetzedeleri korusun. Olan hep fakire oluyor,” diyerek mesajını sonlandırdı.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu