Hatay’da kış soğukları kendisini göstermesiyle birlikte doğalgaz kullanımı olmayan bölgelerde hava kirliliği de baş gösterdi. Özellikle akşam ve sabah saatlerinde kırsal mahallelerde oluşan duman bulutları yüzünden göz gözü görmezken, vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor.

SOLUDUĞUMUZ HAVA HASTALIK SAÇIYOR

Hatalı yakacak kullanımı ve denetimsizlik yüzünden kirliliğin had safhaya ulaştığını belirten vatandaşlar, “Soluduğumuz hava hastalık saçıyor” dediler. Hava kirliliğinin özellikle ilçeleri Antakya ve Defne’yi sardığını ifade eden vatandaşlar, soğukların gelmesiyle birlikte hava kirliliğinin korkutucu boyutlara ulaştığını ifade ettiler.

DOĞALGAZIN YAYGIN OLMADIĞI MAHALLELERDE DUMAN YÜKSELİYOR

Vatandaşlar, doğalgaz kullanımının olmadığı bölgelerde hava kirliliğinin had safhada ulaştığına dikkat çekerek, bu bölgelerde denetimlerin sıklaştırılması, ucuz ve hatalı kömür yakanların uyarılması gerektiğinin altını çizdiler.

ANTAKYA ÜZERİNDEKİ DUMAN ADETA BULUT GİBİ OLDU

Doğalgaz kullanımı olmayan bölgelerde hava kirliliği ile birlikte sağlık sorunlarının da baş göstereceğini belirten vatandaşlar, “Kömürün hatalı yakılması, bacaların zamanında temizlenmemesi, filtre kullanılmaması, denetimlerin yetersizliği sorunun ana kaynağını oluşturuyor.”dediler.

GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI GÜÇLENDİRME KREDİSİ'NDE YENİ MİKTAR AÇIKLANDI

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi