Havaların ısınmasıyla birlikte denize akın eden vatandaşları bir yandan son günlerde artan boğulma vakaları tedirgin etti. Her yıl aynı sorunun baş gösterdiği ilimizdeki vatandaşlar rip akıntısı için yetkililerin artık önlem alması gerektiğini ifade etti.

Hataylılar Sahillere Dalgakıran İstiyor

Dünyanın en uzun ikinci sahili olarak kayıtlara geçen Samandağ sahilinde hava sıcaklıklarının artması ile vatandaşlar, ‘RİP Akıntısı’ konusunda ki uyarılara rağmen denize girmeye devam ediyor.

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

Yaz aylarında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Samandağ sahillerinde alınan tüm önlemlere rağmen sıkça görülen boğulma olaylarının nedenlerinin başında ‘RİP Akıntıları’ geliyor.

Denize girenleri gören bazı vatandaşlar ise, halkın yapılan uyarıları dikkate almalarını ve bilinçli bir şekilde denize girmelerini istediler.

Geçtiğimiz hafta Samandağ ilçesinde denize serinlemek üzere giren üç kişi akıntıya kapıldı. Denizde çırpınan vatandaşları fark eden çevredekilerin haber vermesi üzerine HBB Çevlik İtfaiye Müfrezesi olay yerine hızlı bir şekilde giderek üç kişiyi sahile çıkardı. Yine Arsuz sahilinde boğulma olayı yaşandı. Artan bu olaylardan sonra vatandaşlar yetkililerin önlem alması gerektiğini ifade ettiler. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi