Hatay Ayağa Kalkıyor Kent Meclisi, 6-20 Şubat Deprem Anma Programları Kapsamında 9 Şubat günü Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında sergi açılışı yaptı.

“Öyle bir yere geldik ki, hiçbir sokağın adı yok…” Fotoğraf, şiir, metin sergisi büyük bir beğeni topladı.

Antakya Sanat Kolektifi adına sergi hakkında bilgi veren Edip Yeşil, serginin ilk defa 17 Ağustos Gölcük depreminin birinci yıl dönümünden sonra Ankara Mimarlar Odasında sergilendiğini belirtti. Daha sonra ise İzmir Karaburun’da devam ettiğini ve Türkiye’nin birçok şehrinde sergilendiğini aktardı. Serginin birkaç gün sonra Paris’te izleyicilerle buluşmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Edip Yeşil, serginin fotoğraf sanatçılarının çektikleri fotoğrafların, seçici kurul tarafından belirlenen eserlerden oluştuğunu ifade etti.

ÇOCUKLAR YENİDEN BU KENTİN SOKAKLARINDA OYUNLAR OYNAYACAKLAR

Artemis Hamamı İçin Gezi Güzergahı Oluşturulacak Artemis Hamamı İçin Gezi Güzergahı Oluşturulacak

Serginin açılışında konuşan Şair Ahmet Telli, “bir sergiyi izlerken aslında kalbini, hüznünü, kederini ortaya koyan bir yakın geçmişe gideceğiz. Bunlar unutulmamalı. Fotoğraf görsel sanat olarak galiba en iyi tanıklığı yapan sanat pratiğidir. Medyatik gözden farklı bir gözle gerçeğin arkadaşındaki hakikate giden imgeleri göstermesi bakımından fotoğraf bir sanattır.

Diyeceksiniz ki, bu acının sanatı mı olur? Evet acıyı unutmamakta bir sanattır. Hafızayı diri tutmakta bir sanattır. Çünkü hafızayı diri tutmak insan kalabilmektir. İnsan kalabilmenin bir yolu hafızayı geleceğe aktarmak olacaktır. Yeni kuşaklara bu kenti bir gün mutlaka buradaki vicdanlı insanlar yeniden imar edecek. Çocuklar yeniden bu kentin sokaklarında oyunlar oynayacaklar.” Dedi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi