Hatay Barosu tarafından Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen “Bir Anadolu Özlemi: Hukuk, Sanat, Barış Ekseninde İnsan” konulu panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) BaşkanıüAv. Ramiz Erinç Sağkan,ü“Bu ülkede hukuk tesis edilinceye kadar, adalet tesis edilinceye kadar ve bu ülke insan hakları temelinde yükselen demokratik bir hukuk devleti olana kadar mücadele etmekte son derece kararlıyız” dedi.

Hak arama hürriyetinin garantörü olan hukukçuların işlerini hakkıyla yapması halinde Türkiye’de neleri değiştirebileceğine dair örnekler veren Sağkan, “Bu ülkede hukuk tesis edilinceye kadar, adalet tesis edilinceye kadar ve bu ülke insan hakları temelinde yükselen demokratik bir hukuk devleti olana kadar mücadele etmekte son derece kararlıyız” ifadelerini kullandı ve tutuklu çocukların aileleriyle yüz yüze görüşmelerinin bir avukatın azimli çabalarıyla yasallaştığını aktardı.

Panelin ardından soru cevap bölümünde ise, stajer avukatlık ile sayıları milyonları bulan Suriyeliler sorunu konuşuldu. Avukat mesleğinin kaosa sürüklenme altyapısının uzun süreden beri tezgahlandığını, meslekten kopuk bir avukatlık mesleği yaratıldığını ifade eden TBB Başkanı Sağkan, stajer avukatlık yönetmenliği için önerilerinin yasallaşmadığını, ancak değiştirilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Çok sayıda açılan hukuk fakültesinden yakınan Sağkan, iktidarın sermayeyi hukuka tercih ettiği için sorunlarla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Hatay Barosu Başkanı Açıkalın da konuşmasında, dünyada yükselen şiddet ikliminin, toplumun ve ülkelerin savrulduğu savaş ikliminin, hukukçuları tarihi sorumluluklarına sahip çıkmaya zorladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Panelin ardından Düşlerinde Özgür Dünya ile tanınan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Av. Gürkan Korkmaz Birlik Başkanı Sağkan’a, Hatay Barosu adına bir plaket takdim etti.ü

İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi