Deprem felaketi ardından çöken GSM istasyonları nedeniyle iletişim kopmuştu. Fakat deprem ardından 7 ay geçmesine rağmen özellikle Hatay’da hala iletişim sorununa çare bulunamadı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen büyük deprem felaketiyle beraber mobil operatörlerin hizmetlerinde büyük aksaklıklar yaşandı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'un 11 milyonu aşkın mobil abonesinin olduğu deprem bölgesinde özellikle arama-kurtarma açısından en kritik saatlerde iletişim ve haberleşme imkânı sağlanamadı.

GSM ŞİRKETLERİ SINIFTA KALDI

Yönetmelikte net olarak belirlendiği halde yeterli kapasitede mobil ve yedek haberleşme sistemleri 'ivedilikle' kurulmadı. Operatörlerin afet zamanında öngörülebilir şekilde ulaşımda yaşanacak aksaklıklara karşı bölgesel acil durum planları olmadığı görüldü. Deprem ardından 7 ay geçmesine rağmen hala sorunlara çözüm bulunmadığı gibi iletişim sorunu yaşayan depremzedeler yetkililerin söz konusu kurum veya kuruluşlar ile iletişim kurmasını rica etti.

Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek Konteyner Kentlerde Yaşayanlara Öncelik Verilecek

HATAY’DA TELEFON VE İNTERNET SORUNU SÜRÜYOR iletişim kurma noktasında sıkıntı yaşayan Hataylılar, işlerini de yürütemediklerini ifade ederek, “az çok bir şekilde çalışmaya başladık. İşlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Fakat hem telefon hem de internet sorunu nedeniyle çalışamaz duruma geldik. Bu problem bir türlü çözülmedi. Deprem bölgelerinde iletişim çok önemli. Acil ihtiyaçlarımız oluyor. Zaten toparlanamadık birde iletişim sıkıntısı çekmeyelim. Avrupa ülkeleri dijital çağı yaşarken bizler halen şebeke çekiyor mu? Çekmiyor mu? Tartışması yapıyoruz. Bu sorunun ortadan kalkması gerekiyordu. Depremden sonra aylar geçti hala aynı şekilde bir belirsizlik söz konusu.” Diyerek sitem ettiler. İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi