Ekinci Mahallesinin başarılı Muhtarı Can Tekin Uçar, vatandaşlardan tam not alıyor. Deprem öncesi etkin ve hızlı bir çalışma programıyla vatandaşlarına hizmet ulaştıran başarılı muhtar, deprem sonrasında da yine vatandaşları yalnız bırakmayarak yardımlarına koştu. Vatandaşın gönlünde yer edinen Uçar, söz verdiği tüm çalışmaları gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

MAHALLEMİZDE İLKLERİ YARATTIK

Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor

Haber ekibimize açıklamalarda bulunan Ekinci Muhtarı Can Tekin Uçar; “Pandemi ve deprem gibi asrın felaketlerini yaşadığımız dönemlere denk gelen muhtarlık sürecimiz, bizler için engeller yaratsa da, hizmetlerimizi zaman zaman sekteye uğratsa da, Ekinci tarihinde ilkleri yaratmamıza engel olmadı. Bu olumsuz koşullara rağmen mahallemizde ilkleri yarattık.” Dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Ekinci tarihinde ilkleri gerçekleştirdiği çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi veren muhtar Uçar; “Ekinci tarihinde ilk defa şebeke suyu döşemesi yapıldı ve su sorununu çözdük. ilk defa 7500 metre küplük içme suyu deposu inşa ettik. Ana caddelerde beton asfalt yaptık. Ara sokaklarda parke ve asfalt yaptık ve geri kalan kısmını mutlaka en yakın zamanda tamamlayacağız. Deprem felaketi bu hızımızı kesmiş olsa da kaldığımız yerden devam edeceğiz. Düzenli ve mesai saatlerinde açılan yeri belli olan bir muhtarlık binası kurduk. Mezarlıkta defin işlemleri için gerekli edevatları içeren depo yaptık.

Elektrik, su, kanalizasyon gibi sorunların giderilmesi için ve afet koşullarında birlik beraberlik dayanışma ve koordinasyon kurup halkımızı bilgilendirmek için sosyal medya üzerinden WhatsApp grupları kurduk. Facebook gibi bilgilendirme ve duyurularımızı yapmak için sosyal medya platformlarında paylaşım yaparak halkımızın sorunlarını ifade edebilen bir duyarlılık yeteneğe sahip olan bir irade kurduk. kalıcı taziye yerileri yaptık. birlik beraberlik ve dayanışma için tüm halkımızı bir araya getirip bayramlaşma yemeği ve benzeri etkinlikler düzenledik. İlk bayan aza bizim dönemimizde oldu. Halk sağlığı adına ve kanseri önceden önlemek teşhis etmek, KETEM ile işbirliği sağlayıp farkındalık yaratmak için seminerler ardında tahliller, taramalar yaptırdık. Geleceğimiz olan çocuklarımız için sayısız etkinlikler düzenledik. Kadınlara yönelik psikolojik veü hukuki destek sağlayıp sayısız etkinlikler düzenledik. çiftçilerimiz için sulama kanalları yapıp ve gerekli yerlere de büzler döşeyerek üreticilerimizin yanında olduk. mahallemizin ortasından geçen dereye akan atık suyu kanalizasyonu bertaraf etmek için terfi hattı ve kapalı arıtma tesisi kurup halk sağlığını tehdit eden bu problemi çözdük.”

“YARALARI SARMAK İÇİN YİNE YENİDEN ADAYIZ”

“Bütün bu olumsuz koşullara rağmen muhtarlığın iş makinası personel ve bütçesi olmamasına rağmen halkımızdan aldığı güçle ana sütü gibi helal olan haklarınızı almak için sonuç alana dek mücadele ettik ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Elbette ki eksik kaldığımız hususlar da vardır .Çözülmesi gereken elbette ki sorunlarımız var ,yapılması gereken çok şey de var, bu sebeple tekrar desteğinize ihtiyacımız var. Bugüne kadar edindiğimiz deneyim ve tecrübe ile depremle birlikte  gelen problemleri çözmek için, yaraları sarmak için yine yeniden adayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” İfadelerini kullandı. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi