Hatay Valisi Mustafa Masatlı,ü hızlı bir tempo ile sürdürülen konut ve işyeri inşaatlarının olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece 2025 yılı sonu gibi kesinlikle bitmiş olacağını söyledi.

Yerel bir televizyon programında kent gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Masatlı, önemli açıklamalarda bulundu. Gündemin en önemli konularından biri olan rezerv alanlarla ilgili konuşan Vali Masatlı, “Rezerv alanlarda öncelik proje bütünlüğü. Rezerv alanda yer alan hasarsız, az ve orta hasarlı yapılar proje bütünlüğünü bozuyorsa yıkılacak. Rezerv alan projesi sonrası hasarsız, az hasarlı ve orta hasarlı binaların sahiplerinden alınacak ödeme, yıkılmış, acil yıkılacak binaların sahiplerinden alınacak ödeme ile aynı olmayacak” dedi.

REZERV ALANLA İLGİLİ DEZENFORMASYON YAPILIYOR

Rezerv alanda oturan vatandaşların evlerinin yıkılması sonrası kanun gereği kira yardımı, eşya taşıma giderleri ve benzeri destekleri alacağını söyleyen Vali Masatlı, “Rezerv alanda anahtara anahtar verilecek. Bir ev varsa bir ev, iki ev varsa iki ev, işyeri varsa işyeri anahtarı verilecek” dedi.

“Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor “Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor

Konuyla ilgili dezenformasyon yapıldığının savunan Vali Masatlı, “Ödemelerde adalet ve denge sağlanacak. Örneğin Elazığ deprem gördü. Deprem sonrası geri ödemeler 800 küsur TL, İzmir’de bin 400 küsur TL. Vatandaşımızı provoke etmek isteyenler farklı farklı senaryolar uyduruyor.

DEMİR MİKTARI DAHİ BORÇTAN DÜŞÜLECEK

Devlet bu yapmış olduğu rezerv alanlardaki konutlardan altyapı gideri almıyor. Yıkımda binaların durumuna göre, metrekareye göre belirlenmiş olan demir miktarı bile borçlanmadan düşecek. Vatandaşın demirle ilgili de bir kaybı yok” dedi. Hızlı bir tempo ile sürdürülen konut ve işyeri inşaatlarının olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece 2025 yılı sonu gibi kesinlikle bitmiş olacağını aktaran Vali Masatlı diğer bir taraftan altyapı ve yol çalışmalarının eş zamanlı olarak bitirilmesini hedeflediklerini söyledi. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi