CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremzedelerin devlet misafirhanelerinde kaldıkları süreye ait çıkarılan borçlar ve ödeme emirlerine sert tepki gösterdi. Mullaoğlu, AKP hükümetine seslenerek, “Deprem sonrası depremzedelerin kamu misafirhanelerinde kaldıkları sürelerin bir kısmının ücretlerini talep etmeye utanmıyor musunuz?” dedi.

Mullaoğlu, yaptığı açıklamada, depremzedelerin devlet misafirhanelerinde tatil yapmak için bulunmadıklarını, bu insanların hala evlerinin olmadığını vurguladı. “Belki haberiniz yok ama bu insanların hala evleri yok! Hani çadır satmıştınız… hatırladınız değil mi? İşte o insanların hala evleri yok!” ifadelerini kullanan Mullaoğlu, hükümetin yandaş müteahhitlerin 650 milyar TL vergi borcunu bir anda silerken, depremde her şeyini kaybeden vatandaşlardan ücret talep etmesini eleştirdi.

Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e  Ziyaret Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e Ziyaret

“Yürekleri yanmış olan bu vatandaşlarımızdan hangi akıl, kanun ve vicdanla ücret talep ediyorsunuz? Hiçbir şeyleri kalmamış bu insanların yakınlarının mezar taşlarını mı haczedeceksiniz?” diyen Mullaoğlu, bu uygulamaya derhal son verilmesi çağrısında bulundu. “O misafirhaneler de babalarınızın çiftliği değil!” diye ekledi. Doğanay Yiğitoğlu

Editör: Haber Merkezi