6 Şubat depremi sonrasında başta merkez ilçe Antakya olmak üzere Defne, Samandağ ve Kırıkhan’da cadde ve sokakları olduğu gibi yeşil alanları, insanların evlerinin bahçelerini kısacası her yeri işgal eden moloz vatandaşların bir numaralı şikâyeti oldu.

Antakya ve Defne ilçelerinde demirlerinden ayrılan moloz olduğu gibi bırakılırken benzer manzaraların Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde de yaşandığı biliniyor. Gazete Haber Merkezlerine en çok gelen şikayetlerle ilgili ne yazık ki AFAD başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik idarecileri inisiyatif üstlenmediği gibi sorulara da yanıt vermiyor.

Bu sorundan bıktıklarını söyleyen vatandaşlar ise, “Kimi, hangi kurumu arasak ya hiç yanıt alamıyoruz veya ‘bilmiyoruz’ cümlesiyle karşılıyoruz” dediler.

GÜZEL HABER İSKENDERUN’DAN GELDİ

İSTE Araştırma Gemisinin Motoru Yenilendi İSTE Araştırma Gemisinin Motoru Yenilendi

Bu alanda yaşanan kargaşa sürerken güzel haber İskenderun Belediyesinden geldi. Rahatsızlık yaşayan insanların başvurusu halinde molozu kendilerinin halihazır personeliyle kaldırdığını duyuran İskenderun Belediyesi, birçok yurttaşın hayır duasını aldı.

Yürütülen çalışma nedeniyle İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya teşekkür eden vatandaşlar, “İskenderun’da yıkım şükür ki az oldu. Diğer ilçelerle kıyaslandığında bize cennet kalıyor. Ancak ne yazık ki yine de birçok noktada var. Uzun zamandır şikâyet ediyorduk. Yıkım firmaları bizimle hiç ilgilenmedikleri halde kaba da davranıyorlar. İmdadımıza Belediye koştu. teşekkür ediyoruz” dediler.

Bu arada İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı kısa açıklamada konuya ilişkin şunları söylediler: “İlçe genelinde deprem sonrası oluşan moloz ve hafriyatları toplayarak kötü görüntünün ve çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren ekiplerimiz kentimizin farklı noktalarında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor” dendi.

HABER BÜLTENİ

Editör: Haber Merkezi