Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, CHP’li Belediyelerin Samandağ ilçesinde yetişen narenciye ürünlerini almaları için teşvik etmesi dileğindi bulundu.

Başkan Selim Kamacı mektubunda, narenciye ürünlerinin tüccarlar tarafından masrafının çok altında alındığını belirterek, mektubunda şu iadelere yer verdi:

“Sayın: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

Mukaddemen İlçem, Halkım, çiftçilerimiz, üyelerimiz yönetim kadromuz ve şahsımü sizlere en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Bu mektubu asrın felaketi olarak adlandırılan 06.02.2023 tarihi ile müteakip tarihlerde, Türkiye’de yaşanan yıkıcı ve öldüren depremden kaynaklı en fazla yıkım ile ölümün hasıl olduğu Hatay İline bağlı Samandağ İlçesinin duyarlı bir mensubu olarak, halkım , çiftçilerimiz üyelerimiz ve yönetim kadrolarımız adına yazmaktayım.

Sayın Kılıçdaroğlu

Yaşadığımız acıları sizlerle paylaşmak suretiyle sizi üzmekten ve değerli vaktinizi harcadığımızdan dolayı kendi şahsiyetim adınaü hicap duymaktayım, beni affetmenizi istirhamı arz ederim.

Meselenin toplumsal bir mesele olmasından dolayı toplumsal duyarlılıktan halkım ve temsil ettiğim üyelerimizin içinde bulundukları olumsuz durumun zaruriyetinden aldığım cesaret ile bu mektubu sizlere yazmakta olduğumu bilmenizi ve beni anlamanızı istirhamı arz ederim.

Sayın Kılıçdaroğlu

Halkımızın çoğunluğu depremden dolayı canlarını ,sevdiklerini ,evini , işini ,iş yerini, ahırını ,İşletmesini, varlığını birikimini yitirdi.

Halkın çoğunluğu barınma, geçinebilme, iş bulabilme sorunu yaşamakta.

Halkın büyük kısmı aşırı stres yükü altında ve umutsuzluk içerisinde Haşare,Sinek,Asbest,sıcaklık,toz ve ,hastalıklara maruz kalarak çadırlarda yaşamak zorunda kalmış bulunmaktadırlar.

Önümüzdeki günlerde yağmur,çamur ve soğuk içinde yaşamak zorunda kalacaklar.

İlçemizin en önemli gelir ve istihdamın kaynağı ve normalleşebilmemizin önünü açacağına inandığımız tarımsal üretimimizde;

Çiftçi ve üreticilerimizin başta barınma sorunu olmak üzere gübre, zirai ilaç hayvan yemiü temininde yaşamakta oldukları zorluklardan mütevellid tarım ve hayvancılık üretimimiz aksamakta olup bu aksamalarda alışveriş ile gıda temin çarkının dönmesini engellemektedir.

Bu durum normalleşmememizin önüne geçmekte ve aksatmaktadır.

Sayın Kılıçdaroğlu

İlçemizde üretmekte olduğumuz başta narenciye olmak üzere ürünlerimiz kuvvetle muhtemel hak ettiği normal fiyatı bulamayacak ,masrafını dahi kurtaramayacak.

Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi Evrenin en büyük kara delik jet çifti keşfedildi

Sizlerden çiftçilerimize, halkımıza, İlçemize destek olmanız açısından halkına gıda yardımlarında bulunan CHP’li Belediyeleri ürünlerimizi satın almaya teşvik etmenizi istirhamı arz ederim.

Halkıma YARDIM ederseniz sizlere minnettar olurum. Şayet yardım edemeyecek durumdaysanız sizleri acımız ile üzdüğümüz ve değerli vaktinizi harcadığınız için sizlerden özür dileriz. Muhabbet ve saygılarımı sunar Hakkınızı helal etmenizi temenni ederim.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi