Hatay’da faaliyet gösteren Kolektif Koordinasyon Derneği ve Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV) iş birliğiyle düzenlenen sergide, çocuklar ve gençler tarafından yaratılan fotoğraf, film, resim ve heykeller sergilendi.

14. Antalya Kitap Fuarı 25 Ekim'de başlayacak 14. Antalya Kitap Fuarı 25 Ekim'de başlayacak

2024 yaz aylarında Karaçay Topluluk Merkezi’nde gerçekleştirilen resim, heykel, fotoğraf ve sinema atölyelerine katılan 150’den fazla çocuk ve genç, eserlerini atölye yürütücülerinin desteğiyle üretti. Topluluk Merkezi’nde gerçekleştirilen sanatsal etkinliklerde, çocukların afet sırasında ve sonrasında yaşadıkları travmayı aşmalarına yardımcı olmayı hedefleyen bir yaklaşım benimsendi.

“Karaçay Dayanışması” sergisi, çocukların iyilik halini gözetirken, Samandağ’ın çok kültürlü yapısını ve dayanışma ruhunu yansıtmayı amaçlıyor. Sergideki eserler, çocukların yaşadığı süreci ve umutlarını sanatsal bir dille ifade ederken, izleyicilere depremin etkilerini ve toparlanma sürecini görme fırsatı sunuyor. Ayrıca, sivil dayanışma çabalarını ve bu çabaların güçlendirici etkilerini görünür kılmayı hedefliyor.

Serginin, çocukların sanat yoluyla ifade ettikleri bu eserlerin toplumun geleceğine dair bir umut ışığı olacağına inanılıyor. Sanatseverlerin ilgisini çeken sergi, Bayetav Sanat’ta ziyarete açık.

Muhabir: Mahmut Sivri