CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın Hatay’da yaptığı incelemeler ve açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın deprem sonrasında hiçbir okul yaptırmadığı yönündeki iddialarına en sert yanıt yıllarca Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini de başarıyla yürüten Hatay Milletvekili Kemal Karahan’dan geldi.

Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu Ahmet Keskin İtfaiye Daire Başkanı Oldu

Hatay Milletvekili Kemal Karahan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Suat Özçağdaş’ın, deprem sonrasında Hatay’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hiçbir okul yaptırılmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.
İlimizde 2023 yılı içerisinde TOKİ ve Milli Eğitim Bakanlığı ile PİKTES projesi kapsamında 48, hayırseverler tarafından 20 olmak üzere toplamda 68 okul yapılarak hizmete açılmıştır.
2024 yılı içinde ise 14’ü Bakanlığımızca, 18 tanesi ise hayırseverler tarafından olmak üzere toplamda 32 okul hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur.
Hali hazırda Bakanlığımız tarafından 106 okulun, hayırseverler tarafından ise 31 okulun inşaat faaliyetleri devam ettirilmekte olup en kısa zamanda bu okullarımız da eğitim faaliyetlerine başlayacaklardır.
Depremin oluşturduğu olumsuz etkinin, eğitim faaliyetlerine yansımaması için göreve geldiği tarihten bu yana tüm gücüyle emek veren Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e teşekkür ediyoruz.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi