Yaşanan deprem felaketinin yaraları bazı illerde sarılsa da Hatay’da özellikle Antakya, Defne, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde durum içler acısı vaziyette kaldı.

KARGO FİRMALARI SINIFTA KALDI

Yaşanan olumsuzlukları bir bir aşmak için uğraşan vatandaşlar, deprem ardından kargo sorunu yaşıyor. Kargo firmaları merkezi birkaç mahalle dışında kargoları iletmiyor. Alış veriş yapmanın neredeyse imkânsız olduğu durumda ise vatandaşlar maalesef ihtiyaçlarını internet sitelerinden de karşılayamıyor.

“ULAŞIM SIKINTISI YAŞIYORUZ KARGOMUZU NASIL ALALIM?”

“Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor “Türkiye’nin Huzuru” Hatay’da Konuşuluyor

Yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için internet sitelerinden alış veriş yaparak normalleşmeye çalışıyor. Ulaşım sıkıntısının da göz önünde bulundurulmasını talep eden vatandaşlar şikâyetlerini şu şekilde dile getiriyor;

“Eve teslim etmesi gereken kargom dağıtıma çıkarıldı mesajı gelmesine rağmen getirilmedi. Daha sonra mesajında şubeden almamız istendi. Deprem bölgesi olduğu için insanları mağdur ediyorlar. Kimsenin de onlara herhangi bir şey söylememesine güveniyorlar sanırım. Denetimsiz kaldıkları için istedikleri gibi kargoları iade ediyorlar. Biz kargomuzun nerde olduğunu bilemiyoruz.”

BIKTIK USANDIK

“Arkadaşlar, size soruyorum. Deprem bölgesinde, bir kargo, şubede 5 gün bekletilip iade edilir mi? Bu kaçıncı oldu artık, yazıklar olsun.”

“Teslimat olarak görünen kargom hala şubede ne yapıyorsunuz kargomu anlamadım. Ne kargon burada deyip gel al diyen var. Ne kargoyu getiren var. Ne arayan var ne de mesaj atan var. 50 kere müşteri hizmetlerine kayıt oluşturdum geri dönen de yok. Kargom iade de olmuyor şube 30 km ilerde burası deprem bölgesi ve araç yok ki çıkıp alalım. Kaç kere evin önünden söz konusu Kargo firması geçti ama adamların bilgisi yok. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu duruma bir dur denilmesi lazım artık bıktık usandık.”

DEPREMİ YAŞAMAK YETMEZ GİBİ BİR DE KARGO PEŞİNE DÜŞTÜK

Vatandaşlar durumu gerekirse yetkililere yazdıklarını da ifade ederek, “Kargomu adrese getirmeden şubeden 3 iş gününde alın mesajı geldi. Temsilci ile görüştüm gönderici şubeye göndermiş gibi saçma gerçek dışı bir açıklama yapıldı. Deprem bölgesindeyim dağın başına konteynere taşınmış kargo firması. Gidip almam mümkün değil ve benim için çok önemli.”

“Kargom gelmedi. Deprem bölgesinde 1 haftadır kargo arıyorum. Eve teslimat yapmak için para alıyorlar ve kargomu getirmiyorlar. Şubeye gittim kargo görünmüyor. Depremi yaşamak, deprem bölgesinde yaşamak yetmez gibi bir de kargo peşine düştük.” Diyerek sitem ettiler.

FİRMALAR REZİLLİK İÇİNDE

Öte yandan kargo firmalarını durumunu araştıran haber ekibimiz ise firmalarda kargoların gelişigüzel bir şekilde atıldığını ve gelen vatandaşların kargoları yığınla eşya arasında bizzat kendilerinin aradığı gözlendi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi