Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Hatay’da esnafın yaraları sarılıyor.

Hatay Vali Yardımcısı ve Erzin Kaymakamı Onur Özaydın ile Kaymakam Habib Güneyli, çarşı esnafıyla kahvaltıda buluşarak esnafın sorunlarını dinledi.

Sık sık esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Özaydın ve Güneyli’nin bugünkü ziyaretleri köy garajları diye bilinen yerdeki Kocaeli-Gebze Elektrikçiler Elektronikçiler Çarşısı oldu. Çarşı esnafıyla yakından ilgilenen Vali yardımcısı Özaydın ve Kaymakam Güneyli, devletin tüm imkanlarıyla Hatay halkının ve esnafının yanında olduğunu, esnafların rahat bir kış geçirmeleri için yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirttiler.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten esnaflar, bazı günler siftah yapmadan kapattıklarını, insanların ulaşım sorunu nedeniyle çarşıya gelemediklerini belirttiler.

Vali yardımcısı Onur Özaydın ve Kaymakam Habib Güneyli, çarşıda 72 adet işyeri olduğunu, bunlardan 30’unun açılmadığını ve Kaymakamlık olarak tahliye işleminin yapılacağını belirterek, esnafa bir de müjde verdiler. Mevcut çarşının daha da canlanması için PTT şubesi dahil olmak üzere çeşitli sektörleri içinde barındıracak 20 adet 24 metrekarelik işyeri yapılacağını belirttiler.

Esnaflar ise Vali Yardımcısı Onur Özaydın ve Kaymakam Habib Güneyli’ye; devletin yanlarında olduğunu hissettirdikleri için ve kendilerine her türlü imkanı sağladıkları için teşekkür ettiler. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi