Güney Kıbrıs’ta kediler arasında baş gösteren ölümcül ve bulaşıcı kedi peritonit hastalığı (FIP) Ocak ayından bu yana 300 bin kedinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia ediliyor. Türkiye’de de yaygınlaşan FIP insanlara bulaşmıyor.

Dünya basını Güney Kıbrıs’ta 300 bin kedinin “kedi koronavirüsü” nedeniyle öldüğüne dair haber yayınladı. Ancak “Voice of Animals” isimli sivil toplum örgütünün başkan yardımcısı Dinos Agiomammitis ise rakamın bir çeviri hatasından kaynaklanabileceğini söyledi. Kıbrıs Cumhuriyeti Veterinerlik Dairesi Müdürü Charalmbos Pipis, “300 bin” sayısını doğrulayamadıklarını belirterek, “Kıbrıs’ta kedilerin resmi olarak kayıtlı bir sayısı olmadığı için bu veriler tahminlere dayanmaktadır” dedi.

Şartları Taşıyanlara Ücretsiz Olacak Şartları Taşıyanlara Ücretsiz Olacak

Kıbrıs’ın kuzeyindeki veteriner hekimler de bir süredir “kedi koronavirüsü” olarak anılan “FIP” salgınının Karpaz’dan Baf’a kadar yayıldığını ifade etti. İnsanlara bulaşma riski bulmayan virüsün, özellikle toplu su ve yemek alanlarında bulaşarak hızla yayıldığını bildirdi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi