Deprem bölgesinde özelikle Hatay’ın Defne ilçesinde sorunlar gittikçe artmaya devam ediyor.

Deprem öncesinde kirada oturan ve ne evi nede mal varlığı olmayan aileler hala belirsizlikle yaşıyor. Ev sahibi olup olmayacaklarını düşünen vatandaşlar, herhangi bir hak talebinde de bulunamıyor.ü devletin bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamasının da olmaması vatandaşları mağdur ediyor.

HATAY’DA YASA DIŞI BİR ŞEKİLDE ARTAN KİRALARA DENETİM ŞART!

Geçtiğimiz günlerde haber ekibimize ulaşan bir aile ise az hasarlı kiralık dairede otururken ev sahibi tarafından herhangi bir açıklama yapılmaksızın sokağa atıldı. Vatandaşlar, Kira bedellerinin serbest piyasa ile yasa dışı bir şekilde yükselmesini fırsat bilen ev sahipleri için özellikle Hatay’da yetkililerin denetim yapması gerektiğini önemle rica ediyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ HATAY’DA AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ HATAY’DA

“BİZE BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DEDİLER”

Haber ekibimize ulaşan mağdur aile olayı şu şekilde aktarıyor;

Ev sahibinin “Kiraya zam yaptım ya ödeyin yâda evi boşaltın” sözleri üstüne kiracı, “Eşim hasta ve işsiz biz bu parayı ödeyemeyiz” demesine rağmen ev sahibi “o zaman evi boşaltın” talimatı veriyor. Bunun üzerine kiracı vatandaş eşinin hastalığı yüzünden konteyner kentte yerleşmek için Defne Kaymakamlığına gidip başvuru yapıyor. Defne Kaymakamlığı personelinin bu durumu Kaymakam Koordinatöre ilettiğini ancak Kaymakam koordinatörün evin az hasırlı olduğunu o yüzden aileyi konteyner kette yerleştiremeyeceklerini talep ederse çadır verilebileceği ifade etti.

VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR

Bu durum karşısında büyük üzüntü yaşayan vatandaş, “Ben ne yapacağım, ne çadır koyacak yerimiz var nede gidecek yerimiz var. Eşim hasta ve çalışmadığı için evin kirasını ödeyemiyoruz. Zaten kiralar ateş pahası ve şuan için tek sığınacağım yer konteyner kentti. Onlardan da ret aldık. Ev sahibi de bizi çıkarıyor. Kış günü biz sokakta mı kalacağız? Bizim gibi birçok kiracı var. Ülke genelinde olduğu gibi burada da kira fiyatları aldı başını gidiyor. iş yok. devletimizin verdiği kira yardımı dışında bir geliri olmayan depremzedeler kira artışları yüzünden teker teker evlerini boşaltmak zorunda kalacaklar. Bu kadar aile bu soğuk kış günlerinde sokakta mı kalacak kirada oturanlarında depremzede olduğunu unutmuşlar.” Diye serzenişte bulundu. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi