Başta ilimiz olmak üzere 11 ili etkileyen 6 Şubatta ki şiddetli depremler sonrasında depremzede vatandaşlara kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği sağlanmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneği hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada kısa çalışma ödeneğinin üç ay daha uzatıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Temmuz tarihli Kabine toplantısı ardından alınan kararlara ve görüşülen konulara dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamalarında; ”Mücbir sebep düzenlemesini Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerimiz ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde devam etmeye kararlaştırdık. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz.” sözlerine yer verdi.Şubat ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, doğal afet bölgesinde alınan önlemler kapsamında, OHAL süresince bölgesel kriz gerekçesiyle kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği sağlanacağı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Tartışmalarına Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Tartışmalarına Noktayı Koydu

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği günlük olarak; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları göz önünde bulundurularak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60’ına isabet ediyor. Bu hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150’sini geçmiyor. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi