Eğitim Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şubesi ve Genç Memur-Sen tarafından organize edilen liseler arası kitap okuma ve kompozisyon yazma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Dereceye giren öğrencilere Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, tarafından ödülleri verildi. Törene, jüri üyeleri, veliler, danışman öğretmenler, okul müdürleri ve Eğitim-Bir-Sen il/İlçe yönetim kurulu üyeleri ile Memur-Sen’e bağlı hizmet kolu başkanlarının katılım gösterdi.

MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu

EDEBİYAT ESERLERİNİ TANIMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Programda konuşan Başkan İsmail Bayrakdar; Eğitim-Bir-Sen'in sendikacılığın yanında farklı misyonlarının da olduğunu belirterek, bunlardan birinin de “nesillleri ihya etme anlayışıyla, öğrencilerimize yol gösterecek kitaplar okutarak, onları okumaya teşvik etmek ve bilinçlenmelerini sağlamaya çalışmaktır” dedi. Başkan Bayrakdar Konuşmasının devamında: “ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak son dönemde okuma konusunda sıkıntı yaşadığımızı görüyoruz, bu tür yarışmalarla öğrencilerimizi okumaya yönlendirmek hemü kendi kültürlerini, kendi coğrafyalarınıü hem de klasik edebiyat eserlerini tanımalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

GELECEK GÜNLERİN, KALICI İŞ VE EYLEMLERİN SENDİKASIYIZ

Başkan Bayrakdar konuşmasının devamında “ Eğitimciler birliği Sendikası olarak ülkemizin sadece bugününe değil geleceğine de yön verme çabasında olacağız. Bunun en güzel örneği ise bu tür yarışma ve projelerdir. Bu yarışmalar gençlerimizi okumaya teşvik ederek, onların bilinçli birer birey olmasına yardımcı olmaktadır. Okumanın, bilmenin, kültürünü tanımanın ve tanıtmanın farkında olduğumuz için sendika olarak bu tür projelerle gençlerimizle çalışamaya devam edeceğiz. Ben,başta öğrencilerimiz olmak üzere, kıymetli jüri üyelerimize, velilerimizeü ,danışman öğretmen ve okul idarecilirimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Program Ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi