Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından, en çok yıkım alan iller arasında bulunan Hatay’da özellikle Antakya, Defne, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde depremzedelerin geçici olarak konaklayabilmesi için çeşitli alanlara, konteynerler kentler kurularak düzenli ve geçici barınma alanları inşa edilmiş oldu.

SORUNLAR HEMEN OLMASA DA ZAMANLA ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

Kurulan konteyner kentlerde meydana gelen sorunlar gün yüzüne çıktıkça giderilmeye çalışıldı. Haber ekibimizin de sürekli yakında takip ettiği konteyner kentlerdeki son durumla ilgili olarak, Sorunların çözüme kavuşması adına her yere ve herkese eşit hizmet vermesi için bizzat Hatay Valisi tarafından kaymakamlar ve yetkili müdürler görevlendirildi.

Son olarak konteyner kentlerde ikamet eden vatandaşlardan alınan bilgilere göre, sorunlar yetkililer tarafından dinleniyor ve çözüme kavuşturulması için çalışmalar yürütülüyor.

KONTEYNERLERE ELEKTRİK SAYACI TAKILACAK MI?

Vatandaşlar her konuda kendilerini dinleyen yetkililere teşekkürlerini ileterek başladıkları açıklamalarında aciliyet gerektiren, çözüme kavuşmayan sorunlar hakkında açıklama beklediklerini dile getirdiler. Bu konuların başında ise Konteyner kentlere elektrik sayacı takılacağı yönünde yapılan yorumlar yer aldı.

BU ŞUAN İÇİN ASLA KABUL EDİLEMEZ!

Ocak ayından itibaren konteynerlere elektrik sayacı takılıp takılmayacağının açıklamasını isteyen vatandaşlar, Hatay’ın hala enkaz bir il olduğunu, işsizlikle boğuştuklarını ve ekonomik anlamda yardım beklerken tam tersi uygulamaların hayata geçirilmesinin henüz yanlış olduğunu vurguladılar. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Hatay’ın diğer illere göre daha çok yıkım aldığını belirterek, yetkililerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandıklarını ifade ettiler.

VATANDAŞLAR AĞIR BAKIM ÇALIŞMALARI İÇİN HALA BEKLİYOR

Bir diğer yandan kış mevsimi öncesinde ağır bakım çalışmaları için hala beklediklerini ifade eden vatandaşlar, kaç kere yağmur yağdı hala bekliyoruz, lütfen kar kış bastırmadan konteyner kentlerdeki ağır bakım çalışmaları, onarım çalışmaları yapılsın.” İfadelerini kullandılar.

Emeklilerin banka hesaplarına inceleme mi başlatıldı? Emeklilerin banka hesaplarına inceleme mi başlatıldı?

ESEN KART SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULAMADI

Konteyner kentlerde kalan vatandaşların tamamına (hane başı bir kart olmak üzere) dağıtılması için söz verilen kartlardan alamayan vatandaşlar, özellikle Defne ilçesinde konteyner kentlerde gece yarısı kart dağıtımı yapılmıştı. 2 ay önce yapılan bu kart dağıtımı sonunda şikâyette bulunduk. Yetkililer her aileye verileceğini ifade etti fakat sonrasında hiçbir açıklama yapılmadı. Verdiğimiz dilekçeler iletildi mi iletilmedi mi bilemiyoruz ama Sayın Valimizden bizim için önemli olan bu sorunları çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz. Bizi duysa duysa Valimiz duyar.” Diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi