Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Zehra Eren'in katılımlarıyla, Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle 2024 yılında yürütülen "Kırsalda Canlanma Kooperatif Hareketi ile Kırsal Toplulukların Yeniden İnşası Projesi"nin kapanış töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, Hatay'da konferansa katıldı

Tören, İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi ve projeye katılan birçok kooperatif ve üretici bir araya geldi. Proje kapsamında, Hatay ilinde faaliyet gösteren Konacık - Işıklı Su Ürünleri Kooperatifi, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Arsuz Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifleri gibi çeşitli kooperatifler desteklendi. Hassa, Kırıkhan, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde toplamda 330 üretici bu projeden faydalandı.
Tören sırasında, kooperatifler ve üreticilere çeşitli tarım ekipmanları teslim edildi. Bu kapsamda, 60 adet balıkçı kiti, 75 adet elektrikli zeytin hasat tarağı, 600 adet el feneri ve 3 adet koyun yıkama makinesi dağıtıldı. Bu ekipmanlar, üreticilerin işlerini kolaylaştırarak verimliliği artırmayı hedefliyor.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada, kırsal bölgelerde ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın artırılmasının önemine değindi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Zehra Eren ise, FAO ile yapılan bu işbirliğinin Türkiye'deki kırsal kalkınma projelerine önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve destek programları ile kırsal alanlardaki üreticilerin bilgi ve beceri seviyelerinin artırılması, kooperatiflerin güçlendirilmesi ve yerel ekonominin canlandırılması hedefleniyor. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi