İSTANBUL (AA) - Koton, Cumhuriyet'in 101. yılını, Koton Cumhuriyet Korosu ve sanatçı Candan Erçetin'in Cumhuriyet marşlarını ve Atatürk'ün sevdiği eserlerini seslendirdiği konserlerle kutladı.

Teknosa, yapay zekay odaklı projeleriyle 9 ödül birden kazandı Teknosa, yapay zekay odaklı projeleriyle 9 ödül birden kazandı

"Cumhuriyet Değerlerini Taşıyan Marka" ödülünün sahibi Koton, bu yıl Cumhuriyet coşkusuna çalışanları ve tedarikçilerini de ortak etti.

İstanbul'daki program, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Programda konuşan Yılmaz Yılmaz, Cumhuriyet olmasaydı memlekette din ve vicdan özgürlüğüyle beraber herkesin birbirine saygı duyarak yaşayamayacağını dile getirerek, "Semalarda okunan ezan da olmazdı. Dolayısıyla cumhuriyete ne borçluyuz? Aslında her şeyi borçluyuz. Ben de cumhuriyetin fırsat eşitliğinden faydalanan bir genç olarak büyüdüm. Cumhuriyetin bize sağladığı fırsat eşitliği sayesinde bugün buradayız. Bu fırsat eşitliğinin devam etmesini diliyorum. Cumhuriyetin ilelebet payidar olmasını diliyorum ve 'Atam izindeyiz' diyerek açtığı yolda 'Cumhuriyetimiz her şeyimiz' diyorum" ifadelerini kullandı.

Şirket olarak sahip oldukları her şeyi Cumhuriyet'e borçlu olduklarına inandıklarını söyleyen Yılmaz, "Geçen yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkulu bir şekilde, her aya yayılmış etkinliklerle kutladık. Bu yıl da çok önemli bir yıl. Çünkü Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcı, Cumhuriyetimizin 101. yılı. Bu yıl da coşkuyla kutlamak istiyoruz. Dolayısıyla bu etkinliği, bu coşkuyu çalışanlarımızla, dostlarımızla yaşayalım diye planladık." şeklinde konuştu.

- "Cumhuriyet güven ve huzur içinde yaşamak anlamına geliyor"

Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz da gecenin hayatındaki en özel gecelerden biri olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet'in umut, özgürlük ve adalet demek olduğuna ifade eden Yılmaz, Cumhuriyet'in Türkiye'de kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, ağacıyla hayvanıyla, güven ve huzur içinde yaşamak anlamına geldiğini kaydetti.

29 Ekim'e, Cumhuriyet'in 101 yılına yaklaşıldığını hatırlatan Yılmaz, geçen sene Cumhuriyet'in 100. yılını kutladıklarını ve bu coşkuyu çok sevdiklerini ifade etti.

Yılmaz, coşkunun 1 yılla sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek, "Bundan sonra daima Cumhuriyetimizi bu kadar coşkuyla kutlayalım diye düşündük. Bugün de burada Koton çalışanları, basın mensupları, STK başkanları gibi değerli katılımcılar var. Hep birlikte burada hem Koton'un içinde bulunan Cumhuriyet Korosu'nun bir performansını izleyeceğiz. Hem de değerli sanatçımız Candan Erçetin bizimle beraber. Ata'mızın sevdiği şarkıları, Cumhuriyet'i Cumhuriyet yapan değerleri, bugün burada anacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin geleneksel hale gelmesini temenni ettiğini dile getiren Yılmaz, gecenin coşkusuyla motive olurlarsa, etkinliğe gelecek yıllarda da devam edebileceklerini söyledi.

Etkinlik, Koton Cumhuriyet Korosu ve Candan Erçetin'in konserleriyle son buldu.

Kaynak: aa