Adana'nın Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki bir özel kreşte, 1,5 yaşındaki Aden bebek, yüzü ve vücudunun çeşitli bölgelerinde ikinci derece yanık oluşacak şekilde yaralandı. Okul yönetimi, iki öğretmenin merdiven boşluğunda çarpışması sonucu bebeğin üzerine kahve döküldüğünü iddia ederken, olayın yaşandığı yerde kamera kaydının bulunmaması aileyi şüpheye düşürdü.

KAMERA YOK, ŞÜPHE BÜYÜK!

Aden’in annesi Aslı Aslan, kızını sabah kreşe bıraktıktan sonra, okul yönetiminin kahve döküldüğü iddiasıyla Aden'i hastaneye götürdüğünü öğrendi. Hastaneye ulaşan Aslan, kızının yüzü, boynu ve kollarında ciddi yanıklar oluştuğunu gördü. Aslan, “Merdiven boşluğunda kamera olmadığını söylediler. Bu kadar ciddi yanıkların sadece bir fincan kahveden kaynaklandığına inanmıyorum. Kızımın boynu ve kolu su toplamış, yüzünde derisi soyulacak kadar yanık var. Bu olayın peşini bırakmayacağız,” dedi.

Kabus geri mi dönüyor? Uzmanlar Uyarıyor ! Kabus geri mi dönüyor? Uzmanlar Uyarıyor !

OKUL YÖNETİMİNDEN SAVUNMA

Kreş yönetimi, elinde Türk kahvesi bulunan öğretmen M.G.Ş.’nin başka bir öğretmenle çarpışması nedeniyle kahvenin Aden'in üzerine döküldüğünü açıkladı. Bebeğin sağlığını gözeterek hemen hastaneye götürdüklerini belirten yönetim, olayın ardından öğretmenin iş akdine son verildiğini duyurdu.

AİLE ŞİKAYETÇİ, SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Yaşanan bu skandal, çocuk güvenliği konusunda ciddi soruları gündeme getirirken, Aden’in ailesi olayın üzerine gitme kararı aldı.

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu