Defne Koçören Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu Yıldız erkek voleybol takımı Depremin yarattığı zorlu koşullara rağmen başarıdan başarıya koşuyor.

Defne Koçören Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu Yıldız erkek voleybol Konya’da yapılan Türkiye yarı finalleri müsabakalarında Mersin Bozyazı ortaokulunu, Ankara Özel Tevfik Fikret Ortaokulunu ve İstanbul Bağlar ortaokulunu set vermeden 3-0 yendi. Ardından Zorlu Konya Fevzi Çakmak ortaokulunu 3-1’lık skorla yenen takım Türkiye’nin en iyi Voleybol takımları arasına girdi. Toplam öğrenci mevcudunun 70 olduğu okulda Okul Müdürü Asif Tuncer ve Beden eğitimi öğretmeni Derya Bahan’ın gayretleri ile başarı yakalayan öğrenciler herkesi gururlandırdı.

OKUL YÖNETİMİ GURURLU

Okul yönetiminden yapılan açıklamada ise, “Küçük bir mahalle olan Koçören mahallesi depremden de en çok etkilenen mahaller arasında yer almaktadır. Mahallede bulunan Cemalettin Tınaztepe Ortaokulunun toplamda 70 öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerden 12 tanesini seçilerek voleybol takımını,4 tanesini seçilerek de Dart takımını oluşturulmuştur. Toplam öğrenci mevcudunun 70 olduğu okulda oluşturduğunuz okul takımımız harikalar yaratarak Türkiye Finallerine kadar yükseldi. Küçük bedenlerde büyük yürekler var” ifadelerine yer verildi.

Savunmamıza Güven Geldi Savunmamıza Güven Geldi

TAKIM 1. LİGİ HEDEFLİYOR Okul müdürü Asif Tuncer, “Öğrencilerimizi Beden Eğitimi öğretmenimiz Derya Bahan’ın yaz-kış, hafta içi-hafta sonu demeden bazen okul bahçesinde, bazen deprem yıkıntıları arasında çalışma yaptırdığını maddi imkânsızlıklardan dolayı sadece 5 top alabildiklerini, voleybol saha ayakkabısı alamadıklarını öğrencilerin kendi imkânları ile aldıkları ayakkabılarla sahaya çıktıklarını maç esnasında yakkabılarının kaymasını önlemek içinde saç spreyi alarak ayakkabıların tabanına sıktıklarını ve bu şekilde maçlara çıktıklarını belirtti. Türkiye Finallerinin 20-24 Mart 2024 tarihinde Sivas ilinde yapılacağını ve Türkiye 1.liği bekliyoruz” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi