Aydın Adnan Menderes Üniversitesi KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciası sonucu Zeren Ertaş hayatını kaybetmesi ve Fatsa’da bir yurttaki asansörün düşmesiyle gündeme gelen KYK asansörleri için köklü çözüm geliyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) tesislerindeki asansörlerin bakım süreçlerini daha şeffaf ve erişilebilir hale getirmek amacıyla önemli bir adım atacaklarını duyurdu. Bakan Bak, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “KYK tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek” dedi.

Bu adımın, asansörlerin güvenliği ve bakımının daha iyi denetlenmesine ve kullanıcıların bilgilendirilmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor. Karekodlar sayesinde, herkes asansörün bakım geçmişi, son bakım tarihi ve bakım durumu gibi önemli bilgilere kolayca erişebilecek. Böylece asansörlerin güvenliği artırılacak ve olası aksaklıkların daha hızlı çözülmesi sağlanacak” dedi.

42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK 42 BİN 330 KONUT TESLİM EDİLMİŞ EDİLECEK

485 BİN 990 GENÇ BU MERKEZLERDEN HİZMET ALDI

Bakan Bak, konuşmasında özetle şunları söyledi: Bu yüzyılın mimarı gençler olacak. Biz ‘Gençler bu ülkenin istikbalidir.’ derken bunu bir hamaset aracı olarak değil, tüm kalbimizle inanarak söylüyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremde canlarımızı yitirdik, tarifsiz acılar yaşadık. Üzüntüyü, acıyı devlet ve millet olarak omuz omuza göğüsledik. Şehirlerimizi yeniden ihya etmek, ayağa kaldırmak için devlet olarak her bir kurumumuzla canla başla çalışıyoruz. Deprem bölgesindeki 143 tesiste vatandaşları misafir ettik. 33 milyon 221 bin 429 sıcak yemek, 3 milyon 288 bin 688 kumanya ve paketli gıda dağıtımı gerçekleştirdik. Depremzedeler için 81 ilde psikososyal destek ekibi 378 bin 896 kişiye destek verdi.ü 2002 yılında 9 olan gençlik merkezi sayısının 2023 Ekim itibarıyla 474’e yükselttik.ü 3 milyon 485 bin 990 genç bu merkezlerden hizmet aldı.

CANLA BAŞLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Teknolojiyi üreten ülkeler bugün bütün yarışlarda ipi göğüslüyor. Biz de Bakanlık olarak inovasyon ve teknoloji çalışmalarında en üst noktada imkan ve alan oluşturarak gençlerimizi bu konuda bütün gücümüzle destekliyoruz. Seyahatsever Projesi’yle deprem bölgesinin dışındaki yurtlarda bu yaz 300 binden fazla genci ağırladık. Koruyucu ve önleyici misyonumuzu daha da güçlendirecek çalışmalarımızla madde bağımlılığından dijital bağımlılığa gençlerimizi, çocuklarımızı tehdit eden her tehlikeyle canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda 6 bin 231 madalya aldılar. Şu ana kadar Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na 9 dalda 42 kota kazandık. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na ise 8 branşta 35 kota kazandık. Kota müsabakaları devam ediyor.ü “Türkiye, sahip olduğu koşullar ve imkanlarla spor turizminin gözdesi olmuştur. Bu yıl ülkemizde 110 uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. EURO 2032 gibi muazzam bir organizasyona İtalya ile ortak ev sahipliği yapacak olma şansı elde ettik. Milyarlarca sporseverin gözünün kulağının Türkiye’de olacağı nice organizasyona ev sahipliği yapmak için her daim hazır ve iddialıyız.” Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi