İsrail savaş uçakları, Lübnan'daki İran destekli Hizbullah güçlerinin kalesi niteliğindeki Dahiye'yi vurdu. Yaşanan büyük patlama kameralara yansıdı. Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) İsrail'in saldırısında gözlem kulesinin yıkıldığını duyurdu.

Gazze'de 1 seneyi aşkın bir süredir katliam yapan İsrail, Arz-ı Mevud hayali uğruna Lübnan'ı da ateşe verdi. Hizbullah lideri Nasrallah'ı suikast saldırısı sonucu öldüren İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut dahil olmak üzere birçok noktada bir kez daha bombardımana başladı.

HİZBULLAH'IN KALESİNDE BÜYÜK PATLAMA

Kara saldırısının başlamasından bu yana İsrail, Beyrut'u defalarca bombaladı. Hizbullah'ın, roket atışlarıyla Hayfa, Safed ve Tiberya yakınlarındaki askeri üslerini vurmasının ardından İsrail savaş uçakları bir kez daha Dahiye'yi hedef aldı. Hizbulalh'ın kalesi olarak bilinen bölgede yaşanan patlama dehşet verdi.

BM GÖZLEMCİ KULESİ YIKILDI

İsrail'in saldırısı Beyrut'la sınırlı kalmadı. Lübnan'ın güneyindeki Marvahin'de Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) de işgalcilerin hedefindeydi. Daha önce tanklarla BM üssüne saldıran  İsrail'in saldırısında BM gözlem kulesi ve çevresindeki telleri yıkıldı.

UNFIL'den yapılan açıklamada, "Bugün erken saatlerde bir İsrail ordusu buldozeri, Marvahin'deki bir BM mevzisinin gözlem kulesini ve çevre tellerini kasten yıktı." ifadesine yer verildi.

LÜBNANLILAR BEYRUT'U TERK ETMEYE BAŞLADI

Mars’ta Neler Oluyor? Mars’ta Neler Oluyor?

İsrail'in bombardımanının ardından Beyrut'un güneyinde paniğe kapılan Lübnanlılar bölgeyi terk etmeye başladı. Araç trafiği kameralara yansıdı.

Öte yandan İsrail'in 8 Ekim 2023'ten sonra Lübnan'a yönelik saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 464'e, yaralananların sayısı ise da 11 bin 530'a yükseldi.

Muhabir: Doğanay Yiğitoğlu