Antakya’nın Akevler Mahallesi sakinleri, rezerv alan belirsizliklerine karşı bir basın açıklaması düzenledi. CHP Milletvekilleri Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur, CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi.

Mahalle sakinleri, basın açıklamasının amacını şu sözlerle ifade ettiler: “Bizler Mahalle Sakinleri olarak rezerv alan uygulamasına hayır diyoruz. Ancak şu an uygulanan hatalı rezerve karşıyız. Bizlere doğru bir yaklaşım sergilenmesi, her şeyin şeffaf bir şekilde kanunen yazılı ve belgeli sunulması şartıyla, haklarımızı koruyarak ve bilerek doğru yapılacak rezerve evet deriz.”

Örnek olarak, “Bu projeyi yapmak istiyorlarsa gelip mahalle sakinlerine ‘Bak, senin şu kadar metren var, biz burayı yapacağız ama Türkiye’deki standartlarda ev kiraları 20-25 bin lira, sana bu yardım yapılacak, taşınma yardımı yapılacak ve iki sene sonra aynı yer, aynı mahalle veya yakın bir konumda sana evin verilecek. Ayrıca, senin şu kadar metre toprağın var, normalde müteahhitte versen karşılığında 2 daire alırsın, biz de Bakanlık olarak bu imkanı vereceğiz’ deseler, kimse rezerv alan uygulamasına hayır demez.”

Gitar, Keman Ve Piyano Kurs Kayıtları Devam Ediyor Gitar, Keman Ve Piyano Kurs Kayıtları Devam Ediyor

Basın toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Ümit Kutlu ise şu ifadelerde bulundu: “Bugün geldiğimiz noktada rezerv alan adı altında bir sistem geliştirdiler. Bizler sistemsel olarak karşı değiliz. Neye karşıyız? Yaratılan puslu havaya, belirsizliğe karşıyız. Evleri sağlam kalan vatandaşlara gönderilen ve bir hafta içinde ‘evi yıkacağız, burayı boşalt’ denmesine karşıyız. Söz uçar, yazı kalır. Yazılı bir taahhüt verilmeden yapılacak işlemlere karşıyız. Sadece sözlerle bilgilendirme yapılmasına karşıyız. Verilen 7.500 liralık kira yardımına karşıyız. Şu an Antakya’da en düşük kira bedellerinin bu yardımdan çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Metrekare fiyatlarının net olarak belirlenmemesine karşıyız. Biz yaratılan bu belirsizliğe karşıyız. Bu belirsizlikler ortadan kalkana kadar halkımızın yanında durmaya devam edeceğiz.” Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi