İki astronot, Boeing’in arızalı Starliner kapsülünde geçirdikleri 8 ayın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) SpaceX ekibi tarafından başarıyla karşılandı. Cape Canaveral’den fırlatılan kapsül, ISS’e başarılı bir şekilde kenetlenerek tarihi bir kurtarma operasyonuna imza attı.

Boeing’in Helyum Krizi: 8 Aylık Test Uçuşu Başlangıçta bir hafta sürecek olan test uçuşu, Starliner kapsülündeki helyum sızıntısı nedeniyle 8 ayı aşkın bir süreye uzadı. NASA, astronotların Dünya’ya güvenli dönüşünü sağlamak için misyonu dört kez ertelemek zorunda kaldı. Starliner'ın sorunlarının ardından NASA, Crew-9 ekibinin devreye girmesiyle yeni bir kurtarma planı uygulamaya koydu.

TEKNOFEST ziyaretçileri Çanakkale Zaferi'nin atmosferini simülasyonda yaşayacak TEKNOFEST ziyaretçileri Çanakkale Zaferi'nin atmosferini simülasyonda yaşayacak

Uzay İstasyonunda Bilimsel Başarılar Bu arada ISS’de görevli NASA astronotu Nick Hague ve Roscosmos kozmonotu Aleksandr Gorbunov, kan pıhtılaşması ve uzayda bitki yetiştirme gibi 200’den fazla bilimsel deney yürütmeye devam ediyor. Astronotların Şubat 2025’te geri dönmesi planlanıyor.

Muhabir: Zeynep Yüksek