Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Mart ayına ilişkin yaptığı çalışmada yoksulluk ve açlık sınırında ciddi artışların yaşandığını açıkladı. Buna göre, Mart ayında yoksulluk sınırı 54.700 TL’ye, açlık sınırı ise 16.793 TL’ye yükseldi.

Açıklamada belirtilene göre, gıda fiyatlarında Mart ayında aylık %3,29, yıllık ise %75,09 oranında artış yaşandı. Türk-İş’in raporunda, özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artışların dar ve sabit gelirli kesimleri olumsuz etkilediği vurgulandı. Marketlerde ürün bazlı fiyatların, ramazan ayı indirimi gerekçesiyle seçim öncesi aşağı çekildiği belirtilse de, bu durumun genel fiyat artışını engellemediği ifade edildi.

Maliye'den 3 milyar liralık sahte faturaya kıskaç Maliye'den 3 milyar liralık sahte faturaya kıskaç

Ayrıca, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarının yoksulluk sınırı olarak 54.700,32 TL olduğu belirtildi. Rapora göre, bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 21.831,13 TL’ye yükseldi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi