İSTANBUL (AA) - The Bodrum Cup, 36'ncı yılında, Türkiye İş Bankası'nın kart markası Maximiles Black'in isim sponsorluğuyla 21-26 Ekim arasında Bodrum'da denizcilik ve yelken tutkunlarını buluşturacak.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "Maximiles Black The Bodrum Cup"ın detaylar, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Yarış Komitesi Başkanı Hasan Subaşıoğlu, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muttaş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden, OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın ve Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan katılımıyla İstanbul'da düzenlenen tanıtımında paylaşıldı.

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletlerde en başarılı örnek seçildi Turkcell Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletlerde en başarılı örnek seçildi

Yelkenli okul gemisi STS Bodrum da etkinlik için Bodrum'dan getirilerek Feriye'nin rıhtımına demirledi.

"Kazanmaya Yelken Aç" temasıyla düzenlenecek yelken yarışları kapsamında belirlenen rota, Bodrum'dan başlayarak Karaada, Çökertme, Kissebükü'ne uzanacak ve Bodrum'da tamamlanacak.

Bu yıl hem uzun yıllardır yarışan tecrübeli ekipleri hem de yeni katılımcıları sürpriz bir yarış etabı bekliyor. İlk kez yapılacak etapta tüm tekneler kategorilerden bağımsız olarak birbirlerini geçmek ve Karaada'nın çevresini en hızlı şekilde dönen ekip olmak için de yarışacak.

Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum'u keşfetmek ve yarışlara katılmak için bir araya getiren Maximiles Black The Bodrum Cup'a bu yıl 200'den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da The Bodrum Cup'ın isim sponsorluğunu üstlenmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Lüle, şunları kaydetti:

"İş Bankası kurulduğundan bu yana spor, eğitim, kültür-sanat ve bilim alanlarında da sorumluluklar üstlendi. Spor, kazandırdığı sosyal bütünleşme duygusu ve disiplin ile hem bireysel hem de toplumsal sağlığa ve gelişmeye önemli katkı sağlıyor. Sporun ekonomideki pozitif etkilerini de dikkate aldığımızda yarattığı değerlerin spor etkinlikleriyle pekiştiğine inanıyor, spora verdiğimiz desteği artırarak devam ettiriyoruz. 36'ıncı Maximiles Black The Bodrum Cup'a katılacak tüm yelken tutkunlarına başarılar diliyor, organizasyon komitesine ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Eminim ki bu yılki yarış da hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz anılarla dopdolu geçecek."

- Bodrum'un tanıtımında büyük rol oynuyor

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da 36'ıncı kez düzenlenecek olan Maximiles Black The Bodrum Cup'ın Bodrum'un tanıtımına ve bölge için yarattığı ekonomiye dikkati çekti.

Uysal, her yıl ekim ayının üçüncü haftasında ülkenin farklı sektörlerinden önde gelen firmaların Bodrum'daki yarış için bir araya geldiğini ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum'u tanıtmada büyük rolleri olduğuna değindi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de 36' kez gerçekleştirilen Maximiles Black The Bodrum Cup'ın sadece Bodrum'un değil, Türkiye'nin de bir markası olarak gurur duyulan bir yarışma olduğunu ifade etti.

- "Bu tip organizasyonların artarak çoğalmasını içtenlikle diliyoruz"

OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın ise Opet olarak, her yıl binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren "Maximiles Black The Bodrum Cup"ı 6 yıldır desteklemekten mutluluk duydukları aktardı.

Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye kıyılarında yapılan en büyük deniz buluşması olan 'Maximiles Black The Bodrum Cup', denizlerin korunması ve sürdürülebilirliğine sağladığı katkı, yıllardır süregelen başarısı sayesinde uluslararası bir yat yarışı haline gelmesiyle ülkemiz kıyılarını tanıtmada üstlendiği rol ve bölge ekonomisini canlandırarak yerel turizme verdiği destekle hepimizin takdirini kazanan bir organizasyon. Uzun yıllardır istikrar ve itinayla sürdürdüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı görev bilmiş bir şirket olarak bu yıl da Maximiles Black The Bodrum Cup ile beraberiz. Tıpkı Bodrum’da deniz turizminin markalaştığı gibi ülkemizin güzelliklerini, güçlü yönlerini tanıtacak bu tip organizasyonların da artarak çoğalmasını içtenlikle diliyoruz."


Kaynak: aa