MEB, özellikle öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayan ve onları bir yarışa sokan her türlü sınavı yasakladı.
MEB, öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayan ve onları bir yarışa sokan her türlü sınavı yasakladı. Bu kapsamda okullarda deneme sınavı yapılması da yasaklandı. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına ve gelişimlerine odaklanılması hedefleniyor.

CEP TELEFONU KULLANIMI SINIRLANDIRILDI
Sınıf içinde cep telefonu kullanımı tamamen yasaklandı. Öğrencilerin derslere daha iyi odaklanması ve teknolojinin olumsuz etkilerinden korunması amaçlanıyor.

EK MATERYAL SATIŞI YASAKLANDI
Okullarda öğrencilere ek materyal satışı yapılması ve velilerin bu durumdan etkilenmesi önlenecek. Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan kaynaklar dışında herhangi bir materyalin okullarda reklamı veya tanıtımı yapılamayacak.

VELİ ZİYARETLERİ DÜZENLENDİ
Velilerin okul ziyaretleri, eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde planlanacak ve Okul Randevu Sistemi üzerinden yürütülecek. Bu sayede velilerin öğretmenlerle daha verimli görüşmeler yapması sağlanacak.

KAYIT PARASI ALINMAYACAK
Okullara kayıt işlemlerinde velilerden kayıt parası adı altında herhangi bir ücret talep edilemeyecek.

MEB duyurdu: Puanlar Yeniden Hesaplanıyor, Öğrencilere yeni kayıt hakkı MEB duyurdu: Puanlar Yeniden Hesaplanıyor, Öğrencilere yeni kayıt hakkı

SINIF SEÇİMİ VE SINIF ANNESİ UYGULAMALARI KALDIRILDI
Öğrenci ve sınıf seçimleri kura yöntemiyle yapılacak. Ayrıca, sınıf annesi gibi mevzuatta yer almayan uygulamalara izin verilmeyecek.

İLKOKULLARDA SINAV YOK
İlkokullarda öğrencilere çoktan seçmeli soruların yer aldığı kısa süreli sınavlar uygulanmayacak. Öğrencilerin oyun yoluyla öğrenmesi ve gelişimleri desteklenecek.
 

Muhabir: Zeynep Yüksek