Açılış ve selamlama konuşmasını Berlin Antik Antakya Derneği Başkanı Nihat Sorgeç yaptı. Başkan Sorgeç, dünyanın ilk yerleşim birimlerinden biri olan Antakya'nın tarihi, kültür ve doğa değerlerini tanıtmak amacıyla açtıkları derneğin, farklı çalışmalarından örnekler verirken, 6 Şubat depremlerinin öncesinde olduğu deprem sonrasında kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirebilmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Konteyner Kentte Sinema Etkinliği Düzenlendi Konteyner Kentte Sinema Etkinliği Düzenlendi

SORGEÇ TEŞEKKÜR ETTİ
Antakya'nın adını duyurmak ve hatırlanmasını sağlamak için önemli bir çalışmayı sergileyen Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat ve tüm ekibe teşekkür eden Sorgeç, özellikle deprem sonrasında katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti. Etkinlikte konuşan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de konuşmasında, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden canları saygıyla ve rahmetle andıklarını ifade ederek, Hatay'ın yeniden ayağa kalkmasını ve hayatın normale dönmesini özlemle beklediklerini söyledi. Yılmaz Özfırat yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosunu 500’ün üzerinde Türk ve Alman müzikseverler izledi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Ayakta alkışlanan konseri izleyen konuklar arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Berlin Büyükelçisi Emine Andız Ertürk, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Konsolos Yardımcısı Azra İlhan ve Hatay'dan Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay da yer aldı. Konser vermek üzere Almanya'ya giden yaklaşık 50 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, konser öncesi Berlin Antik Antakya Derneği Başkanı ve aynı zamanda Berlin Kreuzberg Meslek Okulu'nun (BWK) Kurucusu ve Müdürü Nihat Sorgeç tarafından ağırlandı. Sponsorlar ve konuk sanatçılar için düzenlenen 'Hoşgeldiniz ve Teşekkür' akşam yemeğinde buluşan konuklar mini konserle de neşeli anlar yaşadı.

Muhabir: Zeynep Yüksek