Hatay Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu HAMOK dönüm sözcüsü Cem Hüzmeli, Meslek Odalarının Kent Konseylerinin asli unsurları olmalarına rağmen Kent Konseyi Genel kuruluna hiçbir meslek odasının davet edilmemesine tepki gösterdi.

Yaptığı Basın açıklamasında, Meslek odalarının Kent konseylerinin asli unsurları ve Kent Konseyi Üyesi oldukları yönetmeliğin açık hükmü olduğunu dile getiren önem sözcüzü Cem Hüzmeli şu ifadelerde bulundu:

ü“Hatay Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın basından takip ettiğimiz kadarıyla; 30 Haziran 2022 tarihinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldığını anlamış bulunmaktayız. Ayrıca yönetmeliğin 3. Bölümü, madde 8/1’de Kent Konseyi Üyeliğinin; merkezi yönetimi, yerel yönetimi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ve sivil toplumu ortaklık anlayışı ile buluşturmak üzere; kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıfların temsilcilerinden oluşması gerektiği yazmaktadır.” dedi.

Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e  Ziyaret Ak Parti Heyeti'nden Hatay Memur-Sen'e Ziyaret

Hüzmeli: “Kentimizin gelişimi açısından önemli gördüğümüz Hatay Kent Konseyinin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Meslek Odaları olarak neden davet edilmediğimizi yazı ile sormamıza rağmen ilgililerden şuana kadar herhangi bir cevap alınamamıştır. Kent Konseyi Üyesi olduğumuz yönetmeliğin açık hükmüdür, bu doğrultuda meslek odası olarak kente karşı görev ve sorumluluğumuz gereği konunun takipçisi olacağımızı, gerekirse Hukuki yollara başvuru hakkımızı saklı tutuğumuzu kamuoyu bilgisine sunarız.” İfadelerine yer verdi.

Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi